Inicio Comunidad Valenciana Labora destina 49 milions d'euros en accions formatives que beneficiaran a 15.000...

Labora destina 49 milions d'euros en accions formatives que beneficiaran a 15.000 persones desocupades

0

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha convocat, per a l’exercici 2019, subvencions destinades a entitats de la Comunitat Valenciana per a la realització d’accions formatives, dirigides prioritàriament a persones en situació de desocupació. Per a això es destinaran un total de 49.628.000 euros.

Labora té previst realitzar un total de 1.010 accions formatives per a 2019, que permetran que més de 15.000 persones desocupades milloren la seua qualificació professional per a exercir una ocupació adequada a les necessitats del mercat de treball i estimular la seua inserció laboral.

Aquestes subvencions per a les entitats de formació es distribueixen en cinc modalitats segons la seua programació. La primera és la Modalitat Formació per a la Inserció, que amb un import màxim de 38.045.306 euros i 876 cursos, orienta la seua formació a la demanda del sector en les diferents comarques de la Comunitat.

En la Modalitat de Formació Modular Transversal, a la qual s’assigna un import màxim d’1.478.881 euros, destaquen les accions formatives transversals com els idiomes, l’ofimàtica, la prevenció de riscos laborals o la manipulació de càrregues amb carretons. En total, 134 cursos que es realitzaran en les tres províncies de les Comunitat Valenciana.

Pel que fa a la Modalitat Col·lectius, aquesta es dirigeix a persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social i s’assigna un import màxim de 3.772.577 euros per a oferir formació dirigida a les seues necessitats. D’altra banda, s’assigna un import d’1.010.952 euros a la Modalitat Formació per a completar certificats de professionalitat, destinada perquè aquelles persones que tinguen superats un o diversos mòduls puguen completar el seu certificat de professionalitat.

Finalment, es destinaran 1.494.399 euros a la Modalitat Formació a Mesura per a les empreses o associacions empresarials que assumisquen un compromís de contractació d’almenys el 40% de l’alumnat desocupat que haja superat amb èxit com a mínim el 75% dels mòduls programats de l’especialitat principal del curs. Els contractes hauran de ser a jornada completa d’almenys sis mesos de durada, o un període equivalent en cas de contractació a temps parcial, el qual no podrà ser inferior a la mitja jornada.

Formación orientada a l’ocupació El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que, entre les accions de formació que s’ofereixen, «tindran prioritat les dirigides a tractar d’anticipar la formació al nou model productiu i que aposten pels sectors més innovadors, entre ells els continguts dels quals es corresponguen amb internacionalització de l’empresa, emprenedoria, innovació i desenvolupament tecnològic dels processos productius».

Així, ha recordat que el nou Servei Públic de Formació i Ocupació Labora, està treballant per a «oferir formació concorde als requisits de les empreses per a facilitar la inserció de les persones desocupades». Per això, les persones que superen amb èxit els cursos dirigits a l’obtenció d’un certificat de professionalitat obtindran la certificació de la qualificació que acredite la seua capacitació professional per a l’acompliment de la respectiva professió.

«Aquestes ajudes permetran que empreses amb necessitats formatives molt específiques puguen incrementar la seua competitivitat, a més de proporcionar una oportunitat d’ocupació a molts aturats», ha destacat Nomdedéu.

Ajudes a l’alumnat Així mateix, les ajudes per a l’alumnat d’enguany comptaran amb 41.448 euros més que l’any anterior, arribant als 3.825.885 euros. Amb això, l’objectiu de Labora és que cap persona interessada a realitzar un curs es quede sense poder fer-lo per falta de recursos.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre