Inicio Comunidad Valenciana La Unitat d’Hospitalització a Domicili de l’Hospital de la Ribera registra 24...

La Unitat d’Hospitalització a Domicili de l’Hospital de la Ribera registra 24 nous ingresos els primers diez de gestió pública directa

0

La Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHD) de l’Hospital de la Ribera ha registrat 24 nous ingresos els primers dies de gestió pública directa, de manera que compta, en estos moments, amb 45 pacients ingressats.

En este sentit, la plantilla de 12 professionals que integren l’UHD s’ha vist reforçada estos diez amb altres 3 infermeres, “cosa que permetrà tractar més pacients en els seus domicilis i millorar la qualitat de l’assistència que prestem”, ha assenyalat el seu coordinador, el doctor Pablo Lafuente.

Així, està previst que, durant 2018, seguisca incrementant-se la plantilla d’esta Unitat per a millorar les condicions laborals dels seus integrants i l’atenció que s’ofereix als usuaris.

L’UHD de la Ribera ofereix cures hospitalàries als pacients directament en els seus domicilis. Es tracta de pacients crònics que han patit una agudització de les seues patologies, pacients que requereixen ser atesos per infeccions o cures complicades i pacients pal·liatius, majoritàriament de carácter oncològic.

El 70% de les persones ingressades a l’UHD són pacients remesos des dels serveis de Medicina Interna i d’Urgències, mentre que la resta procedeixen de les consultes d’atenció primària i atenció especialitzada.

Segons el doctor Lafuente, “amb l’hospitalització a domicili proporcionem un tracte més humanitzat al pacient, a qui li realitzem qualsevol tractament i prova que puga necesitar, com si estiguera ingressat en l’àmbit hospitalari, però mantenint-lo ingressat en un entorn més comfortable i proper a ell, com és el seu propi domicili”.

D’esta manera, es millora la qualitat assistencial i s’eviten trasllats tant del pacient com dels seus familiars.

A més, el pacient disposa d’un número de telèfon amb el qual es pot posar en contacte amb els professionals de l’UHD per a realitzar les consultes que requerisca.

Cal destacar que la Unitat d’Hospitalització a Domicili de l’Hospital d’Alzira presenta una elevada activitat, amb prop de 24.500 visites a domicili en un any i més de 24.000 consultes telefòniques.

A més de l’increment de la plantilla, la Unitat de la Ribera també preveu incorporar, en 2018, una flota de vehicles elèctrics per a realitzar les consultes a domicili, el que permetrà millorar l’eficiència de la Unitat, reduir la contaminació atmosférica i contribuir a protegir el medi ambient. Els professionals de l’UHD de la Ribera realitzen 200.000 quilòmetres a l’any per tal d’atendre els seus pacients.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre