Inicio Comunidad Valenciana La segona edició de 'Migrats (en breu)' arriba a Espacio Inestable i...

La segona edició de 'Migrats (en breu)' arriba a Espacio Inestable i al Centre del Carme amb més de 20 professionals valencians de la dansa

0


Espacio Inestable i el Centre del Carme Cultura Contemporània organitzen, per segon any consecutiu, el cicle de dansa contemporània ‘Migrats (en breu)’, que acull més de 20 creadors i creadores de dansa contemporània del territori valencià sota l’etiqueta ‘migrats’.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha presentat el cicle, acompanyat per Jacobo Pallarés, codirector de Proyecto Inestable; Tatiana Clavel, professora del Conservatori Professional de Dansa de València; i Núria Crespo, del Col·lectiu Tal Vegada.

Pérez Pont ha assenyalat «la importància de treballar des de les institucions públiques per a impulsar el desenvolupament d’un sector artístic valencià fort que evite la fugida dels seus professionals». En aquest sentit, ha destacat que «aquest ha sigut l’any de la consolidació del Centre del Carme com a espai compromés amb les arts escèniques i amb la dansa i, especialment, amb les companyies valencianes a través de festivals com ’10 Sentidos’, ‘Circuito Bucles’, ‘Migrats’ o del taller ‘Nanobucles’, una proposta de dansa en família que forma part del nostre programa permanent de mediació». Així mateix, ha recordat «el suport a la convocatòria ‘Graners de Creació’ a través del nostre programa ‘Cultura Resident’ de residències per a creadors».

Leer más:  Prisión provisional y sin fianza para los cuatro detenidos por la muerte de un hombre por arma de fuego en Benetússer

Després de l’èxit de la primera edició, enguany l’organització ha optat per augmentar el nombre d’espectacles fins a un total de 20, així com ampliar la programació al Centre del Carme Cultura Contemporània a dos caps de setmana.

L’objectiu del cicle de dansa de peces breus és principalment ser una plataforma que done suport i visibilitat a coreògrafs i coreògrafes del territori que, bé per necessitat o per voluntat, han emigrat a altres països per a desenvolupar la seua activitat artística.

En aquest sentit, l’organització entén el concepte d’artistes migrats en dos sentits: d’una banda, artistes valencians que desenvolupen des de fa ja anys la seua activitat principal en altres països, sobretot europeus; i d’altra banda, artistes i companyies valencians emergents que encara no han tingut visibilitat en circuits oficials i que són susceptibles de migrar a altres països en els pròxims anys.

Conformen la programació de les dues setmanes, entre altres, artistes com Tina Forés i Juan Sánchez des d’Àustria; Noemí Jiménez i Néstor García des de Bèlgica; Marta Reig Torres i Norberto Llopis des d’Holanda, o Lucía Jaén des de Dinamarca, compartint escenari amb valencians emergents com Inka Romaní, Mauricio Pérez, Les Juntes o alumnes del Conservatori Superior de Dansa.

Leer más:  El incendio declarado este domingo en Tàrbena ha sido extinguido

La coordinació artística d’enguany s’ha dut a terme des de Proyecto Inestable i el Centre del Carme Cultura Contemporània, comptant, com l’edició anterior, amb el comissariat de Rocío Pérez, Tatiana Clavel i Santi de la Fuente, professionals de la dansa i professors dels dos conservatoris de dansa de València.

Aquests últims apunten sobre ‘Migrats’ que «suposa una oportunitat excepcional de veure talents emigrats i talents locals que emigraran llevat que les coses canvien. Els participants comparteixen escenari amb peces curtes en les quals no apareix cap línia divisòria entre veterans i aprenents. «Migrats» suposa una trobada, un intercanvi, una posada en comú sobre el fet de ballar pertanyent a aquest lloc del món [?]. És una paraula d’ànim als que se n’han anat (perquè tornen com més prompte millor) i als que se n’aniran (perquè se’n recorden de nosaltres i tornen)».

La companyia de recent creació Col·lectiu Tal Vegada, amb Emma Romeu i Núria Crespo, conforma el cartell i la imatge del cicle en aquesta segona edició. L’organització va seleccionar la seua peça entre totes les que es van presentar en l’edició anterior per a residir a Espacio Inestable enguany i presentar una peça de format llarg, l’única en aquesta edició de ‘Migrats’, que podrà veure’s els dimecres 14 i 21 de novembre a Espacio Inestable.

Leer más:  Berklee Valencia investiga el concepto de 'flow' en la quinta edición de Inocon

Les actuacions es podran veure de dimecres a diumenge, del 14 al 25 de novembre, a les 20.00 hores, a Espacio Inestable, i els dissabtes i diumenges, a les 12.00 hores, al Centre del Carme Cultura Contemporània, aquestes últimes amb accés lliure.


- Te recomendamos -