Inicio Comunidad Valenciana La Generalitat reconeix amb el Premi President i els premis Generalitat les...

La Generalitat reconeix amb el Premi President i els premis Generalitat les millors falles i artistes fallers

0

La Generalitat reconeix de nou aquest any amb guardons propis les millors falles de la Comunitat Valenciana, així com el treball de l’artista de la falla guanyadora de la Secció Especial de les falles de la ciutat de València.

L’objectiu d’aquests premis, que s’atorgaran aquest dissabte al Palau de la Generalitat, és recompensar la tasca que les comissions i associacions falleres realitzen any rere any, així com potenciar una de les festes que millor representen la cultura i les tradicions del poble valencià i, alhora, la seua aposta per la modernitat.

Com recentment ha assenyalat la Unesco en declarar les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, les Falles són una expressió de creativitat col·lectiva que salvaguarden les arts i els oficis tradicionals i propicien la comunicació i el diàleg entre la ciutadania, i la Generalitat així ho vol reconèixer amb els nous premis.

L’any passat es van crear diferents tipus de guardons. Per una banda, el Premi President es concedeix a la falla guanyadora de la Secció Especial de la ciutat de València o, si és el cas, d’algun dels municipis adherits a la Junta Central Fallera. La decisió es basa en l’acord que adopta aquest organisme faller.

Per la seua banda, els premis Generalitat consten de quatre categories diferents. La primera d’elles premia l’artista responsable del monument guanyador de la Secció Especial de València o de municipis adherits, també segons l’acord que adopta la Junta Central Fallera.

La segona s’ha concebut per a recompensar la falla guanyadora de cada secció de la ciutat de València i municipis adherits (excepte Secció Especial), segons acord de la Junta Central Fallera. I les altres dos reconeixen les falles guanyadores dels municipis de la Comunitat (no adherits a la Junta Central Fallera) amb més de 20.000 habitants i amb menys de 20.000 habitants, respectivament.

Per a aquest any, s’ha previst una dotación màxima per import de 120.000 euros.

Tal y com estableix el decret de creació dels premis, es preveu que la comissió guanyadora de la Millor Falla Secció Especial, guardonada amb el Premi President, reba 5.000 euros. Per la seua banda, els premis Generalitat destinaran altres 5.000 euros a l’artista faller responsable d’eixe mateix monument, mentre que les comissions i associacions falleres reconegudes en la categoria Millor Falla per Seccions seran premiades amb 1.000 euros cadascuna.

Els Premis Generalitat a les falles guanyadores o falles úniques en municipis de la Comunitat Valenciana de més de 20.000 habitants estan dotats individualment amb 1.000 euros, mentre que els Premis Generalitat a les millors falles o falles úniques en municipis de la Comunitat de menys de 20.000 habitants tenen una dotació individual de 500 euros.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre