Inicio Comunidad Valenciana La Comunitat Valenciana torna a l’Assemblea de les regions Europees Hortofructícoles

La Comunitat Valenciana torna a l’Assemblea de les regions Europees Hortofructícoles

0

La Comunitat Valenciana torna a formar part de l’Assemblea de les regions Europees Hortofructícoles (AREFLH), per decisió de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, després de la seua eixida en 2008.

Durant la sessió d’aquest dimarts, que ha tingut lloc a Brussel·les, el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, ha indicat que a causa del seu lideratge en la producció, comercialització i exportació de fruites i hortalisses en la Unió Europea, la Comunitat Valenciana té la responsabilitat de formar part d’esta entitat, a fi de fer front comú per a la defensa d’interessos del sector agroalimentari.

Així mateix, Rodríguez Mulero ha exposat la situació actual del sector agroalimentari de la Comunitat Valenciana, destacant l’àmbit de la producció i l’exportació.

Durant la reunió, també s’ha presentat la posició de l’AREFLH enfront de la futura PAC, que s’ha elaborat arreplegant les opinions de tots els integrants. De la mateixa manera, s’ha reflexionat sobre les conseqüències del Brexit en el sector europeu de fruites i hortalisses.

L’Assemblea de les Regions Europees Hortofructícoles és una associació integrada per regions productores de fruites i hortalisses i de les seues organitzacions de productors a Europa. El seu objectiu consistix a representar i defendre els interessos econòmics i socials de les regions i dels productors de fruites i hortalisses davant de les institucions europees.

També funciona com una plataforma d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques, des de la que es promouen aliances i accions conjuntes entre les regions i les organitzacions professionals. Així mateix, impulsa la investigació, la innovació i el desenvolupament territorial.

La Comunitat Valenciana és, amb més de 120, líder de nombre d’Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFH) a Espanya, xifra que suposa aproximadament la quarta part del total nacional. Estes entitats comercialitzen més de dos milions de tones de producte, amb un valor superior als 1.300 milions d’euros.

En 2018 s’han aprovat 106 Programes Operatius de Fruites i Hortalisses amb una ajuda pròxima als 40 milions d’euros, la qual cosa suposarà una inversió en el sector d’uns 77 milions d’euros.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre