Inicio Comunidad Valenciana La Biblioteca Pública de València programa trobades sobre la novel·la i la...

La Biblioteca Pública de València programa trobades sobre la novel·la i la memòria històrica

0

La Biblioteca Pública de València ha programat unes trobades sobre novel·la i memòria històrica que pretenen reflexionar sobre el passat, pensar el present i tractar d’imaginar el futur.

«Lectures de la memòria» es proposa com un espai de trobada per a pensar sobre la memòria històrica a Espanya i dialogar sobre les seues interferències en el present a partir de la lectura de cinc novel·les i de la seua discussió en cinc trobades obertes a tot tipus de públic.

Les trobades seran a les 18.30 horas a la Biblioteca Pública: el 18 d’abril amb textos de ‘Patria’, de Fernando Aramburu; el 2 de maig es llegirà ‘Tea rooms, mujeres obreras’, de Luisa Carnés; el 16 de maig, ‘El monarca de las sombras’, de Javier Cercas; el 30 de maig, ‘Mejor la ausencia’, d’Edurne Portela, i el 13 de juny serà el torn de ‘La larga marcha’, de Rafael Chirbes.

L’objectiu d’aquestes trobades consisteix a abordar problemàtiques encara poc discutides sobre el procés de memòria històrica a partir de la lectura de textos de recent aparició. Des de la memòria obrera a la violència durant la Transició, des de la Guerra Civil a la repressió franquista, aquesta invitació a la lectura i a la reflexió busca acostar una sèrie de temes i debats oberts en el terreny acadèmic a tots aquells lectors interessats.

Aquesta iniciativa busca contribuir, a través de la lectura, a naturalitzar un espai democràtic en què la memòria històrica puga ser discutida, debatuda i emplaçada en un lloc d’importància en l’esfera pública.

L’activitat s’emmarca en el Projecte Prometeo 2016/133 «Max Aub i les confrontacions de la memòria històrica», subvencionat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de València i la Fundació FULL del Llibre i la Lectura.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre