Inicio Comunidad Valenciana José Saborit diu que ‘la poesia ha de sonar a música’ en...

José Saborit diu que ‘la poesia ha de sonar a música’ en l’Encontre d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana

0


La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha celebrat el dia mundial de la poesia amb la participació del poeta valencià José Saborit en el cicle d’Encontre d’Escriptors.

José Saborit ha manifestat que «no hi ha un model de poeta però per a ser poeta cal mirar de forma diferent i tindre una visió ingovernable de la realitat, i saber cantar-la perquè la poesia ha de sonar a música».

El poeta ha afegit que «llegint poesia la mirada es transforma i el món s’enriqueix perquè descobreixes escletxes per on veure la realitat d’una altra manera» i ha defensat el seu compromís amb la claredat de l’escriptura «perquè amb paraules humils es fa poesia».

Saborit ha departit amb els alumnes dels instituts de secundària de Benicalap, Ballester Gozalvo, del col·legi Ciutat Fallera i de la universitat popular de Trafalgar de València sobre les inquietuds i les motivacions per a escriure poesia a la qual va arribar en quan era jove.

«Amb les primeres sacsejades sentimentals descobreixes el valor de la poesia i comprens que el que a tu et passa, ja els ha passat abans altres i sents alleujament», ha confessat.

Al públic assistent li ha donat el consell de llegir molt però de llegir bé. «Cal triar bé les lectures, combinant els clàssics amb els contemporanis, i cal llegir amb deteniment perquè la poesia està feta per a rellegir i interioritzar el poema», ha explicat.

José Saborit (València, 1960) és pintor, escriptor i exerceix com a catedràtic en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. Autor de diversos assajos, en la seua producció poètica destaquen ‘Flor de sal’ (2008), ‘La eternidad y un día’ (2012) i ‘La misma savia’ (2015) que va ser premiada amb el XXX Premi Unicaja de Poesia.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre