Inicio Comunidad Valenciana Ivace Innovació dona suport a la investigació i desenvolupament de catifes funcionals...

Ivace Innovació dona suport a la investigació i desenvolupament de catifes funcionals amb reduït impacte ambiental

0


L’Ivace dona suport a l’Institut Tecnològic AITEX en la seua investigació, cofinançada amb el Fons FEDER, per a desenvolupar catifes i moquetes amb aplicació de noves tecnologies i funcionalitats i de reducció de l’impacte ambiental. En el projecte col·laboraran 6 empreses del sector.

Ivace Innovació ha donat suport amb 164.121?euros a aquesta iniciativa, que permetrà obtenir catifes amb capacitat calefactable, amb protecció enfront de la radiació electromagnètica, amb implementació de biofibres i fibres antibacterianes o amb funció termorreguladora.

Les catifes i moquetes són un sector tradicional, les principals innovacions del qual s’apliquen als dissenys i textures i no a la incorporació de nous materials o processos, i per això les funcions de les catifes doten al producte d’un nou valor afegit i diferencial.

A açò cal afegir la creixent conscienciació social i empresarial sobre la importància de la protecció del medi ambient, un aspecte que ha afavorit l’impuls de l’economia circular, que aposta per mantenir el valor dels productes el major temps possible i així evitar els residus.

Per açò, en aquest projecte, s’investiga la incorporació de materials reciclables o biodegradables, a més de l’ocupació de processos productius més respectuosos amb el medi ambient, i la revaloració dels residus que genera el sector de la catifa.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha assenyalat que «aquest projecte reuneix dos requisits bàsics que defensem en l’Ivace: la col·laboració amb les empreses i l’aposta pel respecte a l’entorn».

«És necessari- ha afegit Company- que els centres tecnològics col·laboren amb les empreses per a garantir que les recerques responen a les seues necessitats reals».

Ajudes del’Ivace a AITEX en 2018 En 2018 l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial ha donat suport a AITEX, dins de la convocatòria d’ajudes als centres tecnològics, en un total de 7 projectes de R+D+i amb 1.144.401 euros.

Aquests projectes de R+D estan centrats en el desenvolupament, recerca i transferència en les línies de recerca de nous materials d’altes prestacions, en l’economia circular i les tecnologies netes, en les soluciones TIC, fabricació avançada, en la digitalització i personalització, i en solucions tèxtils d’alt valor afegit per a mercats estratègics.

Cal recordar que en 2018 Ivace Innovació ha concedit als centres tecnològics 38 milions d’euros, un 34,5% més que en l’exercici anterior.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre