Inicio Comunidad Valenciana Gran èxit del festival Dansa València entre el públic i els professionals...

Gran èxit del festival Dansa València entre el públic i els professionals del sector

0

Públic i professionals del sector de les arts escèniques donen suport al nou gir del festival Dansa València, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, que abaixa el teló amb un nou rècord d’assistència en la seua 31a edició i amb una resposta més que positiva tant de públic com de professionals de les arts escèniques.

Així ho ha confirmat la coordinadora del festival, Mar Jiménez: “Dansa València no ha de ser només per al públic -que és un fet absolutament fonamental i que ha respost perfectament-, sinó també convertir-se en un punt de trobada de professionals per a dinamitzar el sector professional de la dansa a la nostra Comunitat”.

I ha afegit que la línia de treball a seguir ha de ser la d’optimitzar els recursos mitjançant el treball en xarxa amb altres centres, tant públics com a privats i respecte a la dansa valenciana ha afirmat: “La nostra força radica en l’originalitat i és el que hem d’exportar”.

El festival s’ha estructurat al voltant de quatre eixos centrals: una representació del panorama coreogràfic de l’estat espanyol, una mostra de la dansa valenciana actual, la recuperació de la secció ‘Danseta’, dedicada al públic infantil i familiar, i un component de gènere, amb una especial atenció a les dones creadores. 11 dels espectacles representats han sigut dirigits per dones, i 9 d’aquests aprofundien en la temàtica del gènere.

Dansa València té també un nou marcat perfil de fira. En aquesta edició l’organització ha fet un esforç pressupostari i ha convidat a més de 90 programadors nacionals, internacionals i locals perquè vegen els últims muntatges de les companyies valencianes. I aquest esforç ha donat els seus fruits ja durant la celebració del festival, amb nombroses contractacions de companyies per part dels programadors assistents. Especial importància ha tingut el ‘showcase’ Missió Inversa en el qual van participar set companyies valencianes.

Durant els cinc dies que ha durat el festival, més de 6.000 persones han pogut gaudir de la millor dansa local i nacional representada en Dansa València per 19 companyies i en 26 representacions que han sigut el reflex de la creació coreogràfica de l’actualitat.

Al marge de les representacions, el festival ha tingut una important activitat paral·lela que s’ha concretat en les classes magistrals d’Olga Pericet i les components de la companyia Humanhood, la trobada del sector amb l’Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana, la projecció del documental ‘Siete leguas: contar la danza y la diversidad’ i la celebració de trobades amb Asun Noales i Olga Pericet, entre altres nombroses activitats.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre