Inicio Comunidad Valenciana Ferran Torrent cedeix a la Generalitat el manuscrit de la seua última...

Ferran Torrent cedeix a la Generalitat el manuscrit de la seua última novel·la, 'Individus com nosaltres', per a l'exposició al públic en el Palau de la Generalitat

0


– L’escriptor realitza una cessió gratuïta del manuscrit de l’obra, que serà accessible per a tots els valencians i valencianes juntament amb les galerades, proves d’impremta i un exemplar editat

– Ximo Puig destaca que l’autor de Sedaví «és un dels principals referents del renaixement de la literatura en valencià» i un «ambaixador genuí i apassionat de la Comunitat Valenciana»

València. La crònica dels soterranis del poder present en ‘Individus com nosaltres’, l’última obra de Ferran Torrent, s’instal·larà temporalment al Palau de la Generalitat gràcies a l’acord aconseguit per la Presidència amb l’escriptor de Sedaví, que ha cedit gratuïtament el manuscrit, les galerades i les proves d’impremta d’aquesta novel·la perquè puguen ser exposats al públic.

L’acord es va concretar recentment en una reunió entre l’autor valencià i el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual Ferran Torrent va fer entrega del valuós material literari.

Ximo Puig ha agraït el gest a l’escriptor, del qual ha destacat que «és un dels principals referents del renaixement de la literatura en valencià», a més d’un «ambaixador genuí i apassionat de la Comunitat Valenciana». «Amb la seua mirada intel·ligent, ha disseccionat la societat valenciana com ningú ho ha fet, permetent conèixer-nos millor, en les nostres debilitats i també en les fortaleses». «La cessió permetrà a tots els valencians i valencianes accedir a un material únic, acostant a tots i totes el ric món literari de Ferran Torrent», ha afegit.

Gràcies a aquest acord, una de les dependències del Palau acollirà el material cedit per l’autor d’obres com ‘Gràcies per la propina’ o ‘Societat limitada’. En concret, s’exposarà el manuscrit del llibre, el text imprés amb anotacions del l’escriptor, les galerades i altres proves d’impremta i un exemplar ja editat d’Individus com nosaltres’, obra que dona continuïtat a ‘Un dinar un dia qualsevol’, la seua anterior novel·la, i que arranca en els moments previs al canvi polític operat amb les eleccions autonòmiques de 2015.

Igual que amb ‘Societat limitada’ (2002), Premi Nacional de la Crítica 2003, Premi de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i Premi Crítica Serra d’Or de Novel·la, ambdós també del mateix any, així com en ‘Espècies protegides’ (2003) i en ‘Judici final’ (2006), la València actual ofereix a Torrent les suficients dosis de turbiditat per a encaixar ‘Individus com nosaltres’ en un gènere negre de matèria primera versemblant i reconeixedora.

L’escriptor en llengua pròpia més prolífic i llegit del panorama literari valencià, Premi Sant Jordi 1994 i finalista del Premi Planeta en 2004, ha cedit gratuïtament a la Generalitat, de forma temporal però per temps indefinit, el manuscrit i les proves d’impremta de l’obra, amb la signatura d’un contracte de comodat o préstec d’ús, la qual cosa permetrà acostar al públic l’univers creatiu de l’autor. Posteriorment, l’obra passarà a estar exposada en la Biblioteca Valenciana.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre