Inicio Comunidad Valenciana Emergències i la Universitat de València organitzen una jornada tècnica sobre el...

Emergències i la Universitat de València organitzen una jornada tècnica sobre el risc d'inundacions

0


L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha organitzat amb el departament de Geografia de la Universitat de València una jornada tècnica sobre el risc d’inundacions que reunirá experts i investigadors i en la qual, enguany, es presentarà la Campanya de Prevenció del Risc d’Inundacions de 2018.

Ambdues institucions, la Universitat i la Generalitat, han signat un conveni de col·laboració per a investigar i aprofundir en el coneixement i la incidència del risc d’inundacions a la Comunitat Valenciana.

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha facilitat al departament de Geografia les dades dels incidents relacionats amb pluges registrats en el 1·1·2 des del seu inici, els informes del Centre de Coordinació d’Emergències relacionats amb els episodis de pluges intenses i inundacions i l’actualització dels estudis d’aquest risc del Sistema Nacional de Zones Inundables i del Patricova.

El pròxim 6 de setembre, en la jornada tècnica, la Universitat de València tractarà com ha dut a terme la sistematització de la recollida de les dades facilitades, presentarà l’estudi dels episodis de precipitació, parlarà del problema de les pluges «in situ» i d’un mapa d’integració de les cartografies del nivell de risc d’inundació a la Comunitat Valenciana.

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha recordat que, al final de l’estiu, s’inicia l’època de major risc que es produïsquen pluges intenses, estenent-se al llarg de tota la tardor. No obstant açò, aquestes situacions poden produir-se durant la resta de l’any, «la qual cosa ens obliga a estar atents per a activar l’operativa en qualsevol moment».

Per aquest motiu, la recerca «és necessària i de gran interès per a la Generalitat perquè permet ampliar el coneixement sobre els episodis d’inundacions i de la cartografia del risc per a aconseguir una millor planificació i afavorir una gestió més eficaç de les emergències», ha afegit.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre