Inicio Comunidad Valenciana Elena Cebrián destaca el suport al sector del Raïm de Taula Embossat...

Elena Cebrián destaca el suport al sector del Raïm de Taula Embossat Vinalopó, que genera 30 milions d'euros i més de 13.000 llocs de treball

0


La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha destacat el suport del Consell al sector del raïm embutxacat del Vinalopó, que suposa una contribució al PIB de la Comunitat Valenciana de 30 milions d’euros i més de 13.000 llocs de treball.

En l’acte de promoció de la campanya 2018-2019 impulsat pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Raïm de Taula Embossat Vinalopó, a què també ha assistit la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, María Teresa Cháfer, Elena Cebrián ha expressat la importància de continuar protegint esta activitat per la seua aportació a l’economia agrària i al teixit socioeconòmic d’Alacant i, per tant, al de tota la Comunitat Valenciana.

Així mateix, Cebrián ha agraït el treball del Consell Regulador en favor d’una producció de qualitat diferenciada, molt cuidada, que és el resultat de l’esforç de molts agricultors i agricultores per tirar endavant productes reconeguts dins i fora de la Comunitat Valenciana.

Precisament, ha recordat les línies d’ajudes que la conselleria atorga als consells reguladors per al control de la certificació i promoció, així com les destinades a la incorporació de jóvens al camp, les ajudes per a segurs agraris o la participació en fires.

De la mateixa manera, la consellera ha recalcat els esforços per a la defensa de l’origen i la qualitat diferenciada dels productes agrícoles del territori valencià com una de les principals senyes d’identitat.

De la mateixa manera, Cebrián ha destacat «la defensa sense fissures que s’està fent des del Consell en favor dels recursos hídrics necessaris per a l’agricultura alacantina, tant per mitjà d’inversions en regadiu, com en les reivindicacions davant del Ministeri i la confederació, en un marc de respecte a tots els usuaris i de sostenibilitat cap al futur».

La DO en xifres La Denominació d’Origen Raïm de Taula Embossat del Vinalopó comprén els termes municipals d’Agost, Aspe, Hondón de los Frailes, el Fondó de les Neus, Monforte del Cid, Novelda i La Romana. Actualment, la superfície dedicada al cultiu de raïm de taula inscrita davall la DO ascendix a 2.124 hectàrees de distintes varietats.

El sector del raïm de taula de la Comunitat Valenciana en el seu conjunt (inclosa el raïm emparada per la DO) porta exportat entre gener i juny de 2018 un total de 4,9 milions d’euros, la qual cosa representa el 18,7% del total nacional exportat, amb un augment del 48,5% sobre el mateix període de l’any 2017.

Quant a la destinació de la producció, el mercat nacional compra el 59% del raïm, el 40% va a la Unió Europea (principalment França, Itàlia i Alemanya) i la resta s’envia a clients de països extracomunitaris.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre