Inicio Comunidad Valenciana El teatre amateur premia la trajectòria de l’Institut Valencià de Cultura

El teatre amateur premia la trajectòria de l’Institut Valencià de Cultura

0


La Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana (FTACV) fa aquest cap de setmana el seu acte de lliurament de premis amb un guardó de nova creació, el Premi Tablas Extraordinari 2017, que ha estat atorgat a l’Institut Valencià de Cultura (IVC) per decisió de la junta directiva de l’entitat.

El lliurament de premis té lloc dins de XXXIa Assemblea de l’entitat, que se celebra a Canet d’en Berenguer. Fins a aquesta localitat arribaran més de 200 actors de les més d’un centenar de companyies que formen part d’aquesta federació. Entre les activitats programades hi destaca l’acte de lliurament de premis que atorga cada any l’associació.

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha agraït «de tot cor el reconeixement de la FTACV perquè, en certa mesura, els milers d’amateurs teatrals que tenim a la Comunitat Valenciana són una part fonamental del que és el públic regular, crític i passional de les arts escèniques». Per açò, ha assenyalat, «un premi de les seues mans representa, d’una manera o altra, l’aplaudiment a una gestió i un camí encetats per l’Institut Valencià de Cultura”.

Per primera vegada en les més de tres dècades d’existència de la FTACV, el col·lectiu ha rebut el suport de l’IVC d’una manera clara; ja que des que va nàixer aquesta entitat pública la Federació de Teatre Amateur ha rebut una subvenció directa, sense haver de passar pel tràmit competitiu. Aquesta nova situació fa que la Federació puga plantejar-se nous reptes de futur.

El altres premiats en aquesta ocasió han sigut l’Ajuntament de la Llosa de Ranes amb el premi Tablas Entitat; mentre que el premi Tablas actor/actriu és per a Cristina García. La companyia amfitriona El Molinet rebrà el premi Tablas al Grup i el premi Tablas Persona serà per a Javier Torres de la Sala Carolina de València.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre