Inicio Comunidad Valenciana El Servef organitza accions gratuïtes per a promoure la formació i l’ocupació...

El Servef organitza accions gratuïtes per a promoure la formació i l’ocupació juvenil durant el mes d’abril amb la campanya ‘Trau-li partit al #NouServef’

0

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) està dedicant el mes d’abril a fomentar l’ocupació i les activitats formatives de les persones joves, tenint en compte l’alta taxa de desocupació juvenil. Per a açò, el Servef ha organitzat sessions informatives per a presentar el seu servei d’orientació especialitzada i les accions de formació gratuïta per a aquest col·lectiu, a més de donar-los a conèixer ofertes de treball.

Aquestes activitats estan emmarcades en la campanya ‘Trau-li partit al #NouServef’, que forma part d’una estratègia de difusió per a donar a conèixer les possibilitats que ofereix el #NouServef a la ciutadania. Aquesta estratègia consisteix a promoure cadascun dels serveis del Servei Valencià d’Ocupació i Formació durant un mes.

En 2018, les campanyes realitzades fins al moment han sigut les següents: gener, ‘Ajuda’ns a trobar-te’ perquè els usuaris actualitzaren les seues dades de contacte; febrer, ‘T’ajudem a crear ocupació’ dirigida a empreses; i març, ‘Com crear un compte de correu electrònic i emprar-ho per a una eficient cerca de treball’ dirigida a persones aturades sense coneixements informàtics. Ara toca el torn de ‘Trau-li partit al #NouServef’ durant abril.

“El nostre objectiu és millorar l’ocupabilitat dels joves menors de 30 anys, facilitar-los la transició dels estudis al mercat laboral, ajudar-los a aconseguir major independència i posar en valor el talent jove”, ha declarat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Cal recordar que la taxa d’atur dels menors de 25 anys se situa entorn del 37,5 %, pels quals aquestes iniciatives cobren especial importància.

Les actuacions del #NouServef són transversals i integradores, ja que estan enfocades a diversos perfils de joves: algunes dels programes estan orientats a persones que acaben de finalitzar els seus estudis, uns altres per a persones sense formació reglada o la formació de la qual no s’adequa a les demandes del mercat laboral.

“Volem donar-li a la joventut valenciana oportunitats de treball perquè puguen augmentar la seua experiència laboral, millorar el seu currículum i incrementar les seues competències i habilitats professionals, independentment de quin siga la seua situació”, ha explicat Nomdedéu.

Per açò, el #NouServef compta amb un servei d’orientació i atenció personalitzada enfocat a les necessitats individuals de cadascun dels usuaris. El personal orientador s’adapta a les demandes de la persona aturada per a oferir-li itineraris de formació i assistir-li en la seua cerca d’ocupació.

Calendari d’activitats El programa d’actuacions de la campanya ‘Trau-li partit al #NouServef’ es durà a terme en diferents punts de tota la Comunitat Valenciana, en els 55 Centres Servef d’Ocupació, al llarg del mes d’abril.

Per a conèixer les activitats que es realitzen en cada localitat, les persones interessades solament han de consultar el calendari consultar ací .

Les sessions es dedicaran a conèixer el mercat laboral i identificar les vies que es poden utilitzar per a aconseguir un treball, per a aprendre a usar de forma efectiva les eines offline i online de cerca d’ocupació, així com orientació sobre mobilitat i formació professional gratuïta, etc.

“Amb aquest calendari d’activitats pretenem cobrir tots els camps de la cerca d’ocupació i posar a l’abast dels joves els recursos necessaris per a millorar les seues perspectives laborals”, ha expressat el secretari autonòmic d’Ocupació.

Entre les sessions informatives destaquen les centrades en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i la Xarxa Eures.

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea en la qual participa la Comunitat Valenciana, que pretén facilitar l’accés dels joves menors de 30 anys al mercat de treball. A Espanya s’emmarca en l’Estratègia d’Empreniment Jove del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

Aquest projecte, subvencionat pel Fondo Social Europeu, té com a finalitat que els beneficiaris puguen rebre una oferta d’ocupació, d’educació o formació després d’haver finalitzat els seus estudis o quedar en situación de desocupació.

D’altra banda, els joves interessats a trobar un treball en un altre país d’Europa, poden recórrer a Eures. (EURopean Employment Services), una xarxa de cooperació per a l’ocupació que el seu objectiu és prestar serveis als treballadors, als empresaris, i a qualsevol ciutadà proporcionant informació i assessorament sobre ofertes i demandes d’ocupació, situació i evolució del mercat de treball i sobre condicions de vida i treball de cada país de la Unió Europea.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre