Inicio Comunidad Valenciana El Servef imparteix per primera vegada cursos online gratuïts d’anglés i ‘Soft...

El Servef imparteix per primera vegada cursos online gratuïts d’anglés i ‘Soft Skills’ per a 2.000 persones desempleades

0

El Servici Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) ha posat en marxa per primera vegada una àmplia oferta de cursos gratuïts d’anglés i de ‘Soft Skills’, a través de l’Aula Virtual del Servef, en modalitat 100% online.

Amb esta iniciativa innovadora, el Servef vol fer l’aprenentatge més accessible per a aconseguir que totes les persones desempleades que ho desitgen puguen formar-se i millorar les seues possibilitats de trobar treball.

L’oferta de cursos d’anglés online del Servef inclou els sis nivells del Marc Europeu de les Llengües (A1-C2), mentres que els de ‘Soft Skills’ són per a millorar les competències generals per a l’ocupació i se centren en la motivació i les capacitats per a afrontar amb èxit la cerca de treball.

“Hem triat aquest catàleg de cursos perquè tant l’anglés com les ‘Soft Skills’ són competències que les empreses demanden cada vegada més en els seus processos de selecció. El nostre objectiu és millorar l’ocupabilitat de les persones a la recerca activa d’ocupació”, ha explicat el director general del Servef, Enric Nomdedéu.

Aquestos cursos, cofinançats pel Fons Social Europeu dins del Programa Operatiu Regional per a la Comunitat Valenciana, es dirigeixen principalment a persones desempleades, però també pot accedir a aquesta formació fins a un 20 % de persones ocupades.

La inscripció en els cursos es realitza a través de la web del Servef ((consultar ací ) i l’adjudicació de places seguirà l’orde d’inscripció. L’alumnat que supere aquesta formació online rebrà un diploma d’aprofitament en l’especialitat cursada.

“Esta formació està pensada para especialment per a persones que ja posseïxen experiència laboral, però que necessiten actualitzar i millorar les seues competències per a poder trobar una nova ocupació” ha indicat Nomdedéu.

El mercat de treball ha evolucionat i ara ja no es valoren les mateixes capacitats que fa uns anys. “Moltes persones preparades i eficients es veuen incapaços de reincorporar-se al món laboral perquè, per exemple, no parlen anglés”, ha afegit el director general del Servef.

Característiques dels cursos Els cursos d’anglés tenen una duració de 150 hores per als nivells A1 i A2, i de 240 hores per als nivells B1, B2, C1 i C2. Els continguts proporcionaran a els alumnes i les alumnes els coneixements i les habilitats que es requerixen per a adquirir en els nivells corresponents, les competències de comprensió auditiva, comprensió lectora, interacció oral, expressió oral i expressió escrita.

Per a inscriure’s en aquestes accions formatives d’anglés, cal realitzar una prova de nivell automàtica. L’adjudicació de les places seguirà l’orde d’inscripció fins a aconseguir el límit de 2.000 places.

D’altra banda, els cursos de ‘Soft Skills’ (habilitats generals per a l’ocupació) tenen una duració de 25h cada u, i els continguts fomentaran la motivació i la participació activa per part de l’alumnat. L’oferta és la següent:

1. Tècniques i habilitats de comunicació

2. Tècniques i habilitats de negociació

3. Comunicació escrita

4. Millora de l’eficiència personals

5. Treball en equip

6. Lideratge. Direcció d’equips de treballs

7. Tècniques per a l’afrontament de l’estrés

8. Presa de decisions: com afrontar el procés de decisió

9. Presentacions en públic eficaços

10. Resolució de conflictes en el treball. Millora del rendiment

11. Capacitat d’adaptació, flexibilitat i agilitat

12. Entrenament de l’autoestima i autocontrol

13. Autonomia i innovació laboral – iniciativa i creativitat

14. Competències en la busca d’ocupació

15. Ètica professional: foment dels valors personals, integritat, coherència

16. Pensament positiu: optimisme i entusiasme

L’alumnat disfrutarà d’un entorn d’aprenentatge online però comptarà amb el suport dels docents: es realitzarà una tutorització telefònica i/o telemàtica, que done resposta immediata a les seues consultes. S’habilitarà un espai perquè exposen els seus dubtes, i s’entreguen els exercicis d’avaluació i activitats pràctiques perquè siguen revisats i avaluats per l’equip tutorial.

Així mateix, l’alumnat disposara dels mecanismes adequats d’autoavaluació sobre l’adquisició de coneixement, competències i actituds relacionats amb els continguts de cada acció formativa. El tutor podrà verificar a través de controls online el progrés de l’aprenentatge de l’alumnat, fer un seguiment i prestar-li el suport personalitzat adequat.

“La nostra finalitat és promoure l’aprenentatge autònom, individualitzat i a mesura, perquè tot aquell que desitge formar-se per a trobar una ocupació, tinga l’oportunitat de fer-ho. El #NouServef vol acabar amb les barreres”, ha conclòs Enric Nomdedéu.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre