Inicio Comunidad Valenciana El Servef destina 6 milions d'euros a fomentar els acords territorials en...

El Servef destina 6 milions d'euros a fomentar els acords territorials en matèria d'ocupació i desenvolupament local

0

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) ha convocat subvencions amb valor de 6 milions d’euros per a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local sostenible a la Comunitat Valenciana.

El Servef continua apostant per les polítiques territorials i, per a açò, ha incrementat el pressupost destinat a aquestes ajudes. En l’exercici de 2016 la partida pressupostària va ser de 3,5 milions d’euros, mentre que en 2017 es van destinar 4,6 milions. És a dir, en dos anys quasi s’ha duplicat la quantia de les ajudes per al desenvolupament territorial.

Aquestes subvencions podran sol·licitar-les entitats públiques i privades a través de l’execució del programa de projectes experimentals. L’import de la subvenció no podrà superar 240.000 euros.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que aquestes ajudes s’emmarquen en el pla ‘Avalem Territori’, «un projecte engegat pel Consell per a adequar les polítiques actives d’ocupació a les necessitats reals del territori valencià».

Per primera vegada, el Servef ha realitzat, amb el suport de les universitats, una anàlisi científica de la realitat laboral de la Comunitat amb perspectiva territorial. D’aquesta manera, durant un any, a través d’una metodologia de diagnòstic participatiu amb més de tres-cents indicadors, s’han pogut identificar variables clau com l’especialització productiva, les xarxes i dinàmiques funcionals, manques formatives o nous nínxols d’ocupació.

«Seguim apostant pels acords territorials mitjançant la configuració de noves polítiques, programes d’actuació i la concessió de subvencions. Creiem que la innovació és el camí cap al desenvolupament territorial sostenible», ha declarat Nomdedéu.

Per la seua banda, la directora general d’Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones ha explicat que, una vegada ja es té eixe diagnòstic científic d’ocupació realitzat per cada acord territorial amb el suport de les universitats, enguany es podran dissenyar les estratègies de polítiques d’ocupació basant-se en eixa realitat. «Es tracta, ha afegit, de dissenyar polítiques actives d’ocupació amb sensatesa».

Sol·licitud i resolució Les entitats interessades a rebre les ajudes han de presentar la seua sol·licitud de forma telemàtica a través de l’enllace Sol·licitud Telemàtica que hi ha associat a la convocatòria en l’apartat de subvencions de la web del Servef ( http://www.servef.gva.es/fomentoocupacion).

La notificació de les resolucions i actes de tràmit es duran a terme a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es ).

Avalem Territori La idea central del projecte ‘Avalem Territori’ del Servef és desenvolupar un nou model de gestió que adapte l’exercici de les polítiques actives d’ocupació al territori, de manera que les vincule i connecte amb les necessitats reals de les persones i de les empreses.

«El pla ‘Avalem Territori’ té dos objectius: el diagnòstic de les necessitats i singularitats dels territoris valencians, i l’impuls nous projectes innovadors i experimentals per a ajustar-se a les particularitats del teixit productiu en cada racó de la nostra Comunitat», ha explicat Enric Nomdedéu.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre