Inicio Comunidad Valenciana El Servef convoca subvencions destinades a les entitats locals per a la...

El Servef convoca subvencions destinades a les entitats locals per a la realització de ‘Tallers d’Ocupació’ en 2018

0

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Servef, ha convocat subvencions destinades a entitats locals per a la realització del programa d’ocupació i formació ‘Tallers d’Ocupació’ en l’exercici de l’any 2018, amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat de les persones desocupades.

Per a aquest programa mixt, del que podran beneficiar-se aproximadament 760 persones, es destina un import global màxim de 15 milions d’euros per a tota la Comunitat Valenciana. Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu.

Aquest projecte, que es durà a terme a través de les entitats locals, consisteix en la realització d’obres o serveis d’interès general que donen l’oportunitat a l’alumnat de desenvolupar un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, alhora que rep un salari.

Per tant, el programa té un triple benefici: «es realitzen labors de millora en les localitats, les persones desocupades aconsegueixen formació i, també, se’ls garanteix una remuneració des del principi», ha exposat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Cadascun d’aquests tallers tindrà una durada de dotze mesos equivalents a 1920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, que també estarà dirigida a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, per a l’obtenció dels Certificats de Professionalitat, que acrediten l’après. «D’aquesta manera, millorem la seua qualificació professional per a afavorir la seua inserció laboral», ha assenyalat Nomdedéu.

Alguns dels aspectes que es valoraran per a la seua adjudicació i que hauran de tenir en compte les entitats locals a l’hora de presentar els seus projectes són: la taxa d’atur de la comarca en què aquest es desenvolupe o l’accions positives que garantisquen i promoguen la igualtat de dones i homes, entre altres requisits. «L’objectiu és aconseguir un model econòmic local més inclusiu i integrador, adaptat a la realitat social», ha afegit el secretari autonòmic.

Sol·licitud de les subvencions Les entitats locals interessades en aquesta iniciativa hauran de presentar les sol·licituds de manera telemàtica, a través de la Seu Electrònica de la Generalitat https://sede.gva.es, des d’on accediran al tràmit ‘presentació de sol·licituds a ajudes del Servef’, o de la web del Servef www.servef.es a través de l’enllaç ‘sol·licitud telemàtica’.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils a explicar des de l’endemà a la publicació de la convocatòria, publicada el 28 de març de 2018 en DOGV.

Les notificacions de resolució d’aquesta convocatòria es practicaran per mitjans electrònics. Els Tallers hauran d’iniciar-se en el termini de dos mesos des de la notificació de la resolució de concessió i, en tot cas, abans del 31 de desembre de 2018.

Aquests ‘Tallers d’Ocupació’ consoliden l’aposta del Consell per l’educació i la formació com a mitjà d’accés a un treball més estable i de qualitat. «Volem que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupació», ha expressat Enric Nomdedéu.

Poden consultar tota la informació relativa a aquesta convocatòria de subvencions a través d’aquest enllaç: clicar ací

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre