Inicio Comunidad Valenciana El reeixit 'Othelo' de Gabriel Chamé Buendía arriba al Teatre Rialto

El reeixit 'Othelo' de Gabriel Chamé Buendía arriba al Teatre Rialto

0


L’Institut Valencià de Cultura presenta aquesta setmana al Teatre Rialto l’espectacle ‘Othelo’, coproduït per La Villarroel i Mika Project, una versió de l’obra de Shakespeare adaptada i dirigida per Gabriel Chamé Buendía.

El contrast entre l’humor que es desprén del llenguatge gestual dels actors i la càrrega dramàtica que amaga el text de Shakespeare és el repte d’aquesta posada en escena d’aquesta obra. «En aquesta versió d’Otel·lo em qüestione, sense solemnitat, la relació entre el fet tràgic i el còmic com a claus del teatre clàssic i contemporani», ha afirmado el director.

El muntatge ha sigut un èxit tant en els tres anys de gira per Amèrica del Sud com en la gira per teatres i festivals de tota Espanya en els quals ha obtingut l’aplaudiment del públic i la crítica per igual.

Quatre actors, especialistes en teatre físic, ‘clown’ i burlesc: Matias Bassi, Elvira Gómez, Gabriel Beck i Martín López interpreten els catorze personatges que apareixen en la famosa tragèdia de William Shakespeare, ‘Othelo’. Assistim a un espectacle amb una posada en escena senzilla, en què unes quantes caixes i teles serveixen per a crear tots els espais escènics de l’obra. El muntatge juga amb la quarta paret, la imaginació, el multimèdia i els espais.

En una posada totalment despullada de realisme quotidià, el joc físic i el vers blanc del mestre anglés s’enfronta i es complementa en un llenguatge lúdic, hilarant i absurd. Respectant el text d’Otel·lo, la seua poesia i tensió dramàtica, el director aprofundeix en les intencions dels personatges a través del gag còmic i genera una ironia sinistra en la tragèdia.

«Sempre Shakespeare. El còmic és tràgic i tan tràgic que és còmic, o el que som capaços de fer per odi i zels». El director teatral argentí Gabriel Chamé utilitza les tècniques del ‘clown’ i del teatre físic per a narrar el drama shakespearià d»Othelo’.

Director, actor, pedagog i mestre del ‘clown’, Gabriel Chamé va formar part de la Companyia Argentina de Mim i va participar en set espectacles censurats per la dictadura militar a l’Argentina. És el fundador de la companyia El Clu del Claun i des de 1990 ha estés el seu treball per Europa i ha desenvolupat la investigació teatral.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre