Inicio Comunidad Valenciana El Punt d'Acceleració a la Inversió de l'Ivace treballa ja en sis...

El Punt d'Acceleració a la Inversió de l'Ivace treballa ja en sis projectes declarats prioritaris amb una inversió global de 155 milions d'euros

0


El Punt d’Acceleració d’Inversions de l’Ivace es troba ja treballant amb un total de sis projectes declarats prioritaris la inversió global dels quals ascendeix a 155 milions d’euros, tal com s’ha posat de manifest en la segona reunió de la Comissió Permanent d’Inversions.

En aquest sentit, tal com ha explicat la directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, des de l’aprovació de la llei el mes de juliol passat, el Punt d’Acceleració d’Inversions ha atés 11 projectes, dels quals 6 ja han sigut declarats com a prioritaris.

Quant a la distribució territorial, tres dels projectes qualificats prioritaris es duran a terme a la província d’Alacant, amb una inversió projectada de 22,19 milions d’euros i la creació de 107 ocupacions.

La província de València albergarà dos projectes, amb una inversió associada de 124 milions d’euros i la creació de 20 llocs de treball. Finalment, a Castelló se situarà un altre projecte que donarà ocupació a 41 persones i suposarà una inversió de 9,19 milions d’euros.

Així, el Punt d’Acceleració d’Inversions de l’Ivace donarà assistència a aquests projectes, que comptaran amb una tramitació urgent i preferent, reduint-se a la meitat els terminis ordinaris dels tràmits administratius respectant, en tot cas, la legislació bàsica que siga aplicable.

Cal recordar que, perquè un projecte siga considerat com a prioritari ha de generar 10 o més llocs de treball amb contracte indefinit a jornada completa o realitzar una inversió en actius fixos, excloent els immobiliaris, per import igual o superior a 600.000 euros.

A més, els criteris de valoració i baremació dels projectes tenen en compte el desenvolupament tecnològic i innovació, el desenvolupament i vertebració territorial, la recuperació i foment de sectors tradicionals, la generació d’ocupació, la promoció de la inclusió social, el foment de la igualtat i conciliació, protecció mediambiental i les pràctiques o polítiques de responsabilitat social.

Comissió Permanent d’Inversions La Comissió Permanent d’Inversions, òrgan tècnic col·legiat de coordinació, proposta i assistència dels projectes d’inversió gestionats pel Punt d’Acceleració a la Inversió s’ha reunit aquest matí per segona vegada, donant així compliment a la Llei d’Acceleració de la Inversió a Projectes Prioritaris (LAIP).

En la reunió s’han debatut propostes de millora entorn de la Llei i la seua gestió i s’han analitzat els projectes presentats i aprovats gestionats pel Punt d’Acceleració a la Inversió.

Així mateix, s’ha abordat, entre altres qüestions, el reglament de desenvolupament de la LAIP, «en el qual s’està treballant i que, actualment, es troba en fase de revisió», tal com ha explicat Parra. Paral·lelament a aquest treball sobre el reglament, «ja s’han anat organitzant les diferents Comissions Tècniques amb les empreses els projectes de les quals s’han declarats prioritaris».

La Comissió ha estat presidida per María Dolores Parra i ha comptat amb l’assistència de representants de Presidència, Vicepresidència, així com de les conselleries de la Generalitat.

La comissió també ha comptat amb la participació dels representants de l’Agència Valenciana de la Innovació, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Labora (Servei Valencià d’Ocupació i Formació), la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, el Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana i els sindicats CCOO i UGT.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre