Inicio Comunidad Valenciana El Museu de les Ciències acull la fira de projectes ‘Robòtica amb...

El Museu de les Ciències acull la fira de projectes ‘Robòtica amb Arduino: clases de tecnologies creatives’

0

La Ciutat de les Arts i les Ciències acull la Fira CTC Comunitat Valenciana 2018. La fira de projectes ‘Robòtica amb Arduino: classes de tecnologies creatives’ se celebra demà dimecres,18 d’abril de 10:00h a 14:00h en el Museu de les Ciències.

En la seua primera edició, este esdeveniment, que clausura el programa CTC Comunitat Valenciana 2017-2018, reunirà a 1.500 alumnes i 100 professors de classes de tecnologia de 4t de l’ESO de 50 instituts de tota la Comunitat que han participat en el programa.

Seran els propis alumnes els que presentaran els aproximadament 200 projectes de tecnologies creatives desenvolupats durant este curs, experiències que combinen programació, electrònica, mecànica, art, disseny i robòtica.

El programa CTC -Cclases de Ttecnologías Ccreativas- és un programa impulsat pel programa Ciència i societat de l’Obra Social la Caixa i promogut a través del seu programa educatiu, EduCaixa. Es tracta d’una iniciativa pionera en l’ensenyança experimental de la tecnologia s’ha integrat en el currículum de l’assignatura de tecnologia de 4t de l’ESO.

La seua implementació en les aules de la Comunitat Valenciana ha sigut possible gràcies a la col·laboració entre l’Obra Social “la Caixa”, amb Arduino Educació i la Conselleria d’Educació, Investigació i Esports de la Generalitat Valenciana.

El projecte va equipar amb material als centres educatius, va formar els professors presencialment i es va realitzar un seguiment online amb l’objectiu que pogueren ensenyar programació i electrònica creativa als alumnes en classe, a través de la realització de projectes. Es va fomentar l’aprenentatge autònom gràcies a tecnologies de codi obert i maquinari obert (Processing i Arduino), per mitjà d’una plataforma online amb documentació i un fòrum per a la posada en comú dels coneixements.

Fins al moment el programa CTC ha format més de 10.000 estudiants d’uns 500 instituts de Catalunya, Andalusia, Castella-La Manxa i Madrid.

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre