Inicio Comunidad Valenciana El Museu de Belles Arts obri l'edifici Pérez Castiel amb una exposició...

El Museu de Belles Arts obri l'edifici Pérez Castiel amb una exposició de pintors valencians del segle XIX i XX

0


La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i la directora del Museu de Belles Arts, Margarita Vila, han explicat el programa expositiu del museu per a 2019 després de la reunió del Patronat del Museu de Belles Arts.

Per a enguany, s’han previst set exposicions temporals i la presentació de la predel·la del retaule gòtic de Sant Jordi del ‘Centenar de la Ploma’ procedent del Museum Victoria&Albert de Londres, que serà estudiada i restaurada per l’IVCR+i.

El Museu de Belles Arts de València obri l’edifici Pérez Castiel (V fase) el pròxim 12 de març amb una exposició de pintors valencians del segle XIX i XX que mostrarà els fons propis del museu d’artistes que van coincidir amb el període de vida de Joaquim Sorolla. S’exposarà obra de Sorolla, Pinazo, Josep i Marià Benlliure, Muñoz Degrain, Antoni Fillol i Cecili Pla, entre altres.

A final de març, l’exposició ‘Picasso-Cela. Escrits, llibres i ceràmiques’ mostrarà la relació d’afecte entre Pablo Picasso i Camilo José Cela amb documents i imatges que acrediten l’amistat.

La mostra de Vicent López Portaña, que recopilarà l’obra de l’artista disseminada en altres museus nacionals i internacionals, s’obrirà al maig. Aquesta mostra reactivarà la figura d’un dels grans pintors valencians aprofundint en el coneixement del seu art.

Després de l’estiu, ‘Teste Grottesche’ mostrarà dibuixos i aiguaforts sobre els caps grotescos que va pintar Leonardo da Vinci demostrant la seua tècnica magistral en la representació de la bellesa, però també la lletjor i les deformitats facials.

A l’octubre, ‘Ars Publica’ reunirà pintures, gravats, llibres, cartells i maquetes relacionats amb l’enginyeria civil, el transport i les infraestructures des de l’Edat Mitjana a la Contemporània. La mostra reuneix l’interés artístic de les obres amb el testimoni documental.

‘Vicent Rodés. L’estudi del natural’ donarà a conéixer la producció retratística d’un dels pintors més interessants del segle XIX, que va desenvolupar la seua trajectòria a Alacant, València i Barcelona.

Per a finalitzar l’any, al novembre, es presentarà una exposició de 47 escultures de terrissa i policromat sobre ‘La degollació dels innocents’ que s’ubicarà al vestíbul del museu seguint un estructura a manera de betlem.

També està previst que la col·lecció de monedes del ‘Regne de València – Vidal Valle Ortí’, que actualment està exposada al Palau de la Generalitat, es trasllade al Museu de Belles Arts.

Posada a punt de l’edifici Pérez Castiel i la botiga del museu El Museu de Belles Arts està realitzant diverses tasques per a adaptar l’espai arquitectònic de l’edifici Pérez Castiel a les necessitats de l’exposició i al seu discurs: adequació del claustre, recuperació de la font i millora de la senyalística i il·luminació per a l’exposició que ocupe les noves sales.

Altres actuacions que s’estan realitzant van encaminades a reobrir la botiga del museu adequant el recinte i dotant-la del personal al càrrec. S’ha pensat en la botiga com un espai creatiu en què es programaran activitats de diferents temàtiques orientades a oferir experiències artístiques a tot tipus de col·lectius i rangs d’edat.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre