Inicio Comunidad Valenciana El Museu de Belles Arts incorpora 75 noves obres d’art a la...

El Museu de Belles Arts incorpora 75 noves obres d’art a la col·lecció permanent

0


El Museu de Belles Arts de València ha incorporat 75 noves obres d’art a la col·lecció permanent, que ja poden ser visitades pels ciutadans.

L’obertura de la primera planta del museu, després de dur a terme obres de manteniment, com la renovació de les instal·lacions de ventilació i la millora de la il·luminació, ha servit per a reorganitzar la distribució de les obres d’art i afegir-hi noves peces fins ara mai vistes.

El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i el director del Museu de Belles Arts, José Ignacio Casar, han visitat les sales que s’obrin al públic.

La primera planta queda ordenada en els espais següents: Art espanyol del segle XVII, Art italià i flamenc del segle XVII i Art del segle XVIII i Romanticisme.

Entre les noves obres estan els 32 quadres de la Col·lecció Delgado, incorporats al museu mitjançant comodat per cinc anys. Entre aquestes destaquen ‘Dama de perfil’, de Diego de Velázquez; ‘Magadalena penitent’, ‘Oració a l’hort’ i ‘El Salvador’, de Bartolomé Esteban Murillo, i ‘Sant Pere’, de José de Ribera, entre altres.

Cal destacar també ‘Arnaldo i Armida’, de Gaspar de Crayer, i ‘Èxtasi de Santa Filomena’, de Vicent López Portaña, incorporats mitjançant sengles comodats amb la Fundació Epiarte i una família valenciana.

La resta de la col·lecció respon al discurs museogràfic que es vol imprimir al centre d’art, interrelacionant el barroc valencià, nacional i europeu

El museu ha afegit escultures, arts sumptuàries i mobiliari, com ‘Sant Josep’ i ‘Sant Miquel’, de l’escultor del segle XVIII Ignacio Vergara, i ceràmiques pròpies del romanticisme com marcelines, xafapapers i plats de vaixella amb motius xinesos, així com un tapís d’Albert Awertck, procedent de la donació Orts-Bosch.

El director del museu, José Ignacio Casar, ha indicat que s’ha utilitzat un criteri de “contextualització dels autors amb el moment històric” per a la reorganització de les sales de la primera planta.

“Hem eliminat les sales monogràfiques d’artistes de manera que hem imbricat la seua obra en la cronologia del seu temps, en una línia narrativa que aposta per mostrar la complexitat i la varietat dels llenguatges que es produeixen en cada moment, usant per a això la gran riquesa i continuïtat de les col·leccions del Museu”, ha explicat.

Junt amb les noves obres d’art, els ciutadans també observaran una nova senyalística, que explicarà amb més precisió els detalls de les obres, la trajectòria de l’autor i l’època pictòrica.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre