Inicio Comunidad Valenciana El Museu de Belles Arts de València obri el cicle de conferències...

El Museu de Belles Arts de València obri el cicle de conferències dedicades als escultors Adsuara, Vicent i Peresejo

0


El Museu de Belles Arts de València obri el cicle de conferències corresponent a l’exposició ‘Adsuara, Vicent i Peresejo. Tres escultors mediterranis entre la tradició i la renovació’, en què es recupera l’obra i figura d’aquests escultors nascuts a la vora del Mediterrani.

El dijous, 8 de novembre, el comissari de l’exposició, Jaume Penalba, oferirà la conferència ‘Al rescat d’un nou ideal figuratiu. Tradició, renovació i modernitat’; el dia 15 de novembre, els restauradors Roberto Amador, Carmen Cardona i Rafael Tarín parlaran sobre ‘Escultura: 2 materials, 2 restauracions’ i el 13 de desembre es tancarà el cicle amb Amparo Carbonell, de la Universitat Politècnica de València, i la conferència ‘Al rescat d’un nou ideal figuratiu. Entre teoria i pràctica’.

Totes les sessions s’inicien a les 18.30 hores a la sala d’actes del Museu de Belles Arts.

Des del passat mes de setembre i fins al pròxim gener, es pot visitar l’exposició organitzada pel Museu de Belles Arts de València i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, que reconeix aquests tres escultors com un clar exponent de l’escola valenciana d’escultura de la primera meitat del segle XX.

Leer más:  El fuego en Tàrbena dañó 686 parcelas catastrales, 27 construcciones y 39 fincas, según informes de los registradores

‘Adsuara, Vicent i Peresejo. Tres escultors mediterranis entre la tradició i la renovació’ està dedicada al castellonenc Juan Bautista Adsuara Ramos (1891-1973), al valencià Carmelo Vicent Súria (1890-1957) i a l’alcoià José Pérez Pérez, ‘Peresejo’ (1887-1978).

Hereus directes de la tradició escultòrica huitcentista, encarnada, entre altres, en la figura de Marià Benlliure, van participar en el corrent renovador de l’escultura espanyola, la denominada renovació ‘postBenlliure’, que suposaria l’abandó del ‘burgesisme’ imperant, així com del naturalisme impressionista, en benefici de la recuperació dels valors purament escultòrics de la forma, el volum i la massa.

La mostra, que ja es va poder veure a Castelló en 2017, reuneix mig centenar d’obres entre escultures i obra sobre paper, moltes d’aquestes restaurades per a l’ocasió i mai exposades al públic. Aquestes peces pertanyen als museus de Belles Arts de València i de Castelló, al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía de Madrid, a més de la col·lecció de l’Ajuntament d’Alcoi i altres col·leccions particulars de Castelló, València i Madrid.

Leer más:  Sucesos.- Un incendio afecta a una nave industrial en Redován y a la galería de un chalet contiguo

A més, per a l’exposició a València s’han incorporat importants peces procedents de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando o la Fundació Bancaixa, a través de les quals el visitant tindrà l’oportunitat d’aproximar-se a l’univers creatiu d’aquests tres escultors valencians.


- Te recomendamos -