Inicio Comunidad Valenciana El Monestir de Sant Miquel dels Reis programa visites gratuïtes el 12...

El Monestir de Sant Miquel dels Reis programa visites gratuïtes el 12 d'octubre

0


El Monestir de Sant Miquel dels Reis obri les portes el pròxim dia 12 d’octubre amb visites gratuïtes per l’edifici a les 12.00 hores i a les 13.00 hores. A més, i com tots els caps de setmana de l’any, dissabte i diumenge també hi haurà visites a les mateixes hores indicades.

Sense necessitat de reserva prèvia, els guies culturals del monestir oferiran un recorregut pel claustre del monestir, l’església dessacralitzada de Sant Miquel, la cripta on descansen les restes mortals de la virreina Germana de Foix i el claustre nord, que és la zona més antiga que es conserva.

Sant Miquel dels Reis va ser una alqueria islàmica sobre la qual es va edificar el monestir cistercenc de Sant Bernat de Rascanya. En el segle XVI, sota l’empara dels ducs de Calàbria, Ferran d’Aragó i Germana de Foix, el monestir va ser ocupat i ampliat per l’orde dels Jerònims, i va adquirir el nom que ha arribat fins a l’actualitat.

En 1879 es va transformar en presidi i a partir de 1939 va ser utilitzat per a empresonar els opositors a la dictadura franquista. Posteriorment ha tingut diversos usos; entre d’altres, va ser col·legi públic en la dècada dels 70 i 80.

Després d’una rehabilitació iniciada en 1997 que va recuperar elements històrics i va habilitar els espais per a ús com a biblioteca, depòsits de material bibliogràfic i diverses sales de consulta i d’exposicions, es va convertir en la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

La Biblioteca Valenciana alberga més d’un milió de documents d’autors valencians i obres produïdes en el territori valencià o de temàtica relacionada amb la cultura valenciana.

No hay comentarios