Inicio Comunidad Valenciana El Consorci de Museus porta el projecte internacional 'Ciutat de Vacances' al...

El Consorci de Museus porta el projecte internacional 'Ciutat de Vacances' al MACA aquest setembre

0


El Museu d’Art Contemporani d’Alacant, de la mà del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana serà, el pròxim mes de setembre, la seu del projecte internacional ‘Ciutat de vacances’.

Des del final de 2015 Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma i Arts Santa Mònica de Barcelona han desenvolupat, a partir de diferents fases i accions de producció i investigació, el projecte ‘Ciutat de vacances’, que té com a objectiu reflexionar sobre el fenomen dels corrents de desplaçament planetari i la seua relació amb les ciutats per les quals ha itinerat. Els resultats més visibles s’han mostrat a Venècia, Palma i Barcelona.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que «el MACA serà seu aquest mes de setembre de la clausura d’un projecte en el qual han participat nou institucions nacionals i internacionals, fet que situa el museu alacantí al costat d’alguns dels centres d’art contemporani de més prestigi al nostre país. ‘Ciutat de Vacances’ ha servit així mateix per a projectar la imatge del MACA més enllà de les nostres fronteres, en el context de la Biennal de Venècia».

Pérez Pont ha explicat que «des del Consorci de Museus estem treballant per a reivindicar els museus i els centres d’art del nostre territori, tant en la divulgació dels seus fons tal com vam fer l’any passat amb l’exposició de la col·lecció CAM, que allotja el MACA, com amb el foment del treball en xarxa amb altres institucions per a situar els nostres museus en el mapa estatal i mundial».

Sobre la temàtica de ‘Ciutat de Vacances’, el director del Consorci de Museus ha recordat que «l’art contemporani, amb la seua capacitat comunicativa, ens connecta amb el món que ens envolta i obri la porta a la reflexió sobre diferents problemàtiques que esdevenen i preocupen la societat actual i en aquest sentit aquesta trobada ens servirà per a posar damunt de la taula conceptes tan importants com la convivència o el respecte en la nostra vida diària».

‘Ciutat de vacances’ conclou amb una trobada de dos dies al MACA, organitzada pel Consorci de Museus, amb l’objectiu de generar un debat sobre el turisme de masses que permeta comparar diferents experiències i realitats. Per a aquest fi s’han convidat diversos agents que viuen i interpreten els actuals processos de transformació entorn del turisme.

Aquestes jornades de debat es completaran amb la presència dels materials d’investigació que aquest projecte ha generat des de 2015 fins als nostres dies, a més d’altres activitats paral·leles, com la instal·lació de Marco Canevacci de Plastique Fantastique, que s’inaugurarà a la Plaça de Sta. Maria la nit del divendres 21 de setembre.

Així mateix, la trobada al MACA es duu a terme amb l’objectiu final d’editar un llibre on es reculla tot el procés d’investigació i debat.

‘Ciutat de vacances’ és un projecte d’Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma, Arts Santa Mònica, el Consorci de Museus de la Comunitat València i el Museu d’Art Contemporani d’Alacant.

Compta amb el suport de la Vicepresidència i Conselleria d’Innovació, Investigació i Turisme de les Balears (Agència d’Estratègia Turística dels Illes Balears – AETIB) i Acció Cultural Española (AC/E).

Així mateix, en les diferents fases ha comptat amb la col·laboració de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), el Ministero dei Beni e delle Attività Culturali e del Turismo (Direzione Generale Musei. Polo Museale del Veneto) i l’Istituto Europeo di Design.

Informació sobre el conjunt del projecte «Ciutat de vacances»: www.ciutatdevances.eu

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre