Inicio Comunidad Valenciana El Consell destina 72 milions d'euros al sector agroalimentari entre gener i...

El Consell destina 72 milions d'euros al sector agroalimentari entre gener i juliol

0


La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha destinat un total de 72 milions d’euros en ajudes al sector agroalimentari entre els mesos de gener i juliol de 2018.

Del total, 45 milions d’euros corresponen al pagaments directes als productors i a les mesures de mercat, en l’àmbit del denominat primer pilar de la Política Agrícola Comuna (PAC).

La major part d’este pressupost, més de 15 milions d’euros, correspon al règim de pagament bàsic, que és un sistema d’ajudes desacoblat de la producció i basat en la tinença d’uns drets de pagament bàsic i el compliment de la normativa de condicionalitat.

Després del pagament bàsic, el pagament per a pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient -conegut com greening- compensa aquells productors que utilitzen sistemes de producció més respectuosos i amb menor impacte mediambiental, amb un import que s’acosta als 8,5 milions d’euros.

D’altra banda, el sector hortofructícola, que és un dels motors econòmics de la Comunitat Valenciana i, com a tal, té el seu reflex en la percepció d’ajudes, els Programes Operatius inclouen una sèrie de mesures per a reforçar la competitivitat i la qualitat de les organitzacions de productors de fruites i hortalisses. Durant els set primers mesos de 2018, estos programes han rebut més de cinc milions d’euros.

A més, el sector vitivinícola, que també compta amb una línia específica en el primer pilar de la PAC, amb accions diverses com a mesures de reestructuració, destil·lació o promoció, rep al voltant de sis milions d’euros.

Per la seua banda, del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana s’han pagat ja 25 milions d’euros. El PDR reunix un conjunt de mesures per a reforçar estructures agràries, facilitar l’activitat agrària i forestal en les zones vulnerables i deprimides i impulsar el desenrotllament rural, tot això amb un sistema d’ajudes de fons europeus cofinançats al 35% per la Generalitat.

Una de les partides més importants va destinada a la mesura agroambiental del cultiu sostenible d’arròs en zones humides que, amb prop de set milions d’euros, ajuda als productors d’arròs en este entorn mediambiental, afavorint l’aportació hídrica als mateixos i al temps la nidificació d’aus.

Així mateix, les zones vulnerables i les zones de muntanya veuen compensades els seus desavantatges naturals amb sis i nou milions d’euros respectivament. Per la seua banda, s’impulsa el desenrotllament rural per mitjà del suport a activitats de diversificació de la producció agrària (transformació, comercialització i desenrotllament dels productes agrícoles) generadores de valor afegit i creadores d’ocupació. Esta línia d’ajudes ha aportat més de 4,5 milions d’euros entre gener i juliol a la Comunitat Valenciana.

Amb totes estes ajudes es fomenta l’impuls al sector agroalimentari des de tots els seus vessants, aportant un complement a les rendes dels productors, posant l’èmfasi en els sectors clau i recolzant mesures que aconseguixen impulsar i millorar la competitivitat de les produccions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre