Inicio Comunidad Valenciana Educació proposa un arranjament escolar amb un saldo positiu de 341 unitats...

Educació proposa un arranjament escolar amb un saldo positiu de 341 unitats educatives per al pròxim curs

0

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat la proposta d’arranjament escolar per al curs 2018-2019 per a posar-la en comú amb la comunitat educativa amb la intenció d’enriquir-la conjuntament.

Així mateix, s’ha fixat que el període d’admissió d’alumnat per als centres educatius d’Infantil i Primària per al pròxim curs serà del 17 al 24 de maig.

L’arranjament escolar és la proposta de planificació educativa que proposa Educació pel que fa al nombre d’unitats educatives per al pròxim curs escolar, segons les necessitats d’escolarització al territori valencià. Amb la disponibilitat de places escolars, les famílies coneixen l’oferta d’aules als centres educatius valencians per a matricular els fills i filles independentment de la seua titularitat, sobretot aquelles famílies que matriculen xiquets i xiquetes per primera vegada a les aules de dos anys i a Infantil de tres anys de les escoles.

Tal com ja s’ha fet durant dos cursos consecutius, la planificació educativa per a 2018-2019 s’ha dut a terme simultàniament en tots els centres educatius sostinguts amb fons públics.

Cal recordar que amb la nova concepció d’arranjament escolar per a reduir alumnes per aula i del procés d’admissió d’alumnat posada en marxa el curs 2016-2017, ja es va afavorir l’augment d’unitats educatives en el sistema educatiu valencià, l’augment de professorat i la tria de centre educatiu per part de les famílies.

La proposta d’arranjament escolar 2018-2019 atén dos principis bàsics: garantir la qualitat educativa en totes les famílies valencianes i atendre, cas per cas, les necessitats reals d’escolarització de cada municipi.

Respecte a la qualitat educativa, l’arranjament 2018-2019 s’ha elaborat tenint en compte la consolidació de la reducció de ràtio, l’augment de professorat i la consolidació de la recuperació d’unitats educatives.

Pel que fa a les necessitats d’escolarització, aquestes es garanteixen tenint en compte la natalitat del municipi, el dret fonamental a l’educació amb la determinació de criteris globals per localitats, la capacitat d’elecció de les famílies i la continuïtat de l’alumnat al centre educatiu.

Aspectes destacats de la proposta d’arranjament escolar Amb vista al pròxim curs, la proposta de planificació d’Educació suposa un saldo positiu de 341 unitats educatives als centres educatius d’Infantil i Primària sostinguts amb fons públics. Per comarques, les d’Alacant tenen un saldo positiu de +112, les de Castelló de +73 i les de València de +156.

Cal recordar que la proposta d’arranjament escolar que ha fet l’administració educativa pel que fa a les unitats de la xarxa pública està passant pels consells escolars municipals amb l’objectiu que es presenten les al·legacions que es creguen convenients i així estudiar-les per a configurar l’arranjament definitiu amb la participació de tota la comunitat educativa.

En el cas dels centres educatius privats-concertats s’estan enviant les propostes a cada titular de centre i hi ha 15 dies hàbils per a presentar en cada cas les al·legacions que es creguen oportunes.

Aules de dos anys gratuïtes: 34 més el pròxim curs El pròxim curs hi haurà 34 aules més de dos anys gratuïtes a les escoles de les nostres comarques. En concret, quince més a les comarques d’Alacant, siete més a les comarques de Castelló i doce més a les comarques de València.

Cal recordar que aquestes aules es posen en funcionament als centres educatius d’Infantil i Primària i tenen una ràtio màxima de 18 alumnes per aula i en cada una hi ha un docent i un educador.

A més, en el curs 2018-2019 totes les aules de 2-3 anys de les escoletes municipals també seran gratuïtes. Cal destacar que hi ha 248 escoletes municipals en el tram 0-3 al territori valencià. D’aquestes escoletes, 59 són de les comarques d’Alacant, 21 de les comarques de Castelló i 168 de les comarques de València.

Aquesta oferta gratuïta s’afig a la ja existent a les escoletes de la Generalitat en el tram 0-3 anys.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre