Inicio Comunidad Valenciana Educació lliura 199 beques per a Formació Professional a Europa durant 2018

Educació lliura 199 beques per a Formació Professional a Europa durant 2018

0


La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha lliurat les beques de mobilitat FCT EUROPA als 199 alumnes de Formació Professional seleccionats en la convocatòria de 2018.

Mitjançant aquestes ajudes, alumnes de Formació Professional faran el mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT) en empreses del Regne Unit, Irlanda i França durant aquest curs.

Aquesta mobilitat europea permet conéixer una realitat laboral diferent de la valenciana, i també millorar els coneixements lingüístics de la llengua del país de destinació a l’alumnat de Formació Professional valencià. Té com a objectiu final que puga millorar l’ocupabilitat d’aquestos com a conseqüència de fer pràctiques a la Unió Europea.

Del total dels alumnes becats, 64 són alumnes de grau mitjà i 135, de grau superior, i hi ha representació de pràcticament tots els cicles formatius.

Per comarques, 22 són de les comarques de Castelló; 127, de les de València, i 50, de les d’Alacant, i tots tenen un nivell B1 o superior de coneixement de la llengua estrangera, segons el Marc Europeu de Referència per a les Llengües (MECR).

La beca cobreix les despeses d’avió, allotjament, manutenció i transport als alumnes seleccionats. En la primera setmana de l’estada, l’alumnat rebrà preparació lingüisticocultural, amb un mínim de 20 hores de classes d’idioma tecnicolaboral, i de 10 hores de contingut cultural i social.

Després d’una primera setmana d’immersió lingüística, els alumnes iniciaran les pràctiques en empreses de la Unió Europea, que responguen al perfil professional d’aquestos durant un període que comprén 75 dies i 400 hores de pràctiques per a l’alumnat que opta per la modalitat d’FCT TOTAL, i 28 dies i 100 hores de pràctiques per a l’alumnat que opta per la modalitat d’FCT PARCIAL.

Cal recordar que aquestes beques estan cofinançades per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014?2020.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre