Inicio Comunidad Valenciana Educació inicia la licitació de la construcció de la segona escola de...

Educació inicia la licitació de la construcció de la segona escola de Gilet per 5,4 milions d'euros

0

– El nou CEIP 2 del Pla de la Venta disposarà de 560 places escolars, 150 d’Infantil i 300 de Primària, i tindrà un menjador per a 360 alumnes – El termini d’execució del nou centre és de 14 mesos a partir de l’adjudicació de l’obra La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport acaba d’iniciar la licitació per 5,4 milions d’euros (IVA inclòs) de les obres de la segona escola de Gilet. El nou CEIP Nº 2, que es construirà al Pla de la Venta sobre una parcel·la municipal de 8.747 m2, serà un centre de dues línies que disposarà de 560 llocs escolars, 150 d’Infantil i 300 de Primària, i tindrà un menjador per a 360 alumnes en dos torns. El procediment de licitació obert aquesta setmana durarà uns mesos i finalitzarà amb l’adjudicació de l’obra per tal d’iniciar la construcció del centre, que té un termini d’execució de 14 mesos a partir de l’adjudicació de l’obra. La nova escola de Gilet serà un centre de 18 unitats: 6 d’Infantil de 3 a 5 anys i 12 de Primària. El centre tindrà tots els serveis necessaris, com ara un menjador de 270 m2 que pot atendre 180 alumnes simultàniament i que estarà dotat amb una cuina pròpia de 135 m2 completament equipada. A més, també disposarà d’un gimnàs de 160 m2, així com de 6 aules de grup xicotet per a atendre l’alumnat amb necessitats educatives específiques. El projecte inclou dues sales polivalents o d’usos múltiples, l’una per a Infantil i l’altra per a Primària, així com biblioteca, aula taller i aules específiques tant per a Informàtica com per a Música. A més, les sis unitats d’Infantil estan equipades amb un sistema de calefacció per sòl radiant i disposen de lavabos i patis propis amb accés directe des de l’aula. La superfície útil construïda total del nou centre supera els 4.000 m², als quals cal sumar altres 4.239 m² d’espais exteriors. Entre aquests últims destaca una porxada de 225 m2 on l’alumnat pot fer activitats a l’aire lliure a l’ombra, dues pistes esportives de 968 m2. A més, també tindrà zones diferenciades de jocs per a Infantil i Primària i un hort escolar. Escola amb un consum energètic quasi nul i amb un disseny inspirat en la Calderona El disseny del CEIP Nº 2 de Gilet, obra d’AECOestudio, és el d’un edifici amb qualificació energètica A i amb consum d’energia quasi nul (nZEB). És a dir, que s’adapta al seu entorn i que la poca energia que necessita és renovable. Ha sigut projectat de manera que s’integre amb l’entorn. Així, les aules d’Infantil, es disposen a manera de filtre permeable, disgregades, divertides, plenes de color i joc. Sense normes, com un joc de peces aleatòries i irrepetibles, com l’orografia de la serra Calderona que envolta l’escola. Les aules de Primària s’estructuren en peces lineals, organitzades, pautades, de manera que es puga donar solució metòdicament al programa de necessitats, ja més complex, amb els seus condicionants normatius tècnics i educatius. Per a connectar els dos cicles s’estableixen com a punts d’unió els espais comuns del centre, amb geometries i estructures híbrides en la seua composició i esquema organitzatiu. Per a aconseguir la màxima eficiència energètica l’edifici s’ha projectat amb una envoltant que limita adequadament la demanda energètica necessària per a aconseguir el benestar tèrmic gràcies a les seues característiques d’aïllament i inèrcia, permeabilitat a l’aire i exposició a la radiació solar. El centre disposarà també de sistemes de climatització eficients i sostenibles per al medi ambient. Així, la instal·lació de calefacció serà d’alta eficiència energètica en tindre al seu cor una caldera de biomassa de condensació de baixa temperatura, que suposa un 40 % d’estalvi d’energia respecte a una caldera convencional. A més, en estar combinada amb la instal·lació de plaques solars l’estalvi energètic és considerable. El sistema de ventilació i aire condicionat de l’edifici inclou recuperadors entàlpics dissenyats per a recobrar el 30 % de l’energia consumida en intercanviar la temperatura i humitat de l’aire extret amb la de l’aire fresc exterior. Gràcies a això, la càrrega tèrmica aportada per la ventilació disminueix dràsticament, i redueix al voltant d’una tercera part el consum d’energia. Així mateix, la reducció de la càrrega tèrmica necessària permet la instal·lació d’equips d’aire condicionat de menys capacitat. Igualment, s’utilitzaran lluminàries amb tecnologia LED d’alt rendiment energètic, d’aquesta manera s’afavoreix un estalvi del 80 % enfront dels halògens. El sistema d’il·luminació estarà equipat amb sensors que regularan la intensitat de segons la llum natural que entre de l’exterior mentre que a les zones de pas hi haurà també sensors de moviment que apagaran la llum quan no siga necessària. Per al disseny de la il·luminació exterior s’ha proposat l’ús de fanals fotovoltaics, cosa que suposa un estalvi del 70 % respecte als convencionals.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre