Inicio Comunidad Valenciana Alicante Educació celebra el I Congrés d’Humanitats, Ciències Socials i Educació

Educació celebra el I Congrés d’Humanitats, Ciències Socials i Educació

0

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport celebra el I Congrés d’Humanitats, Ciències Socials i Educació. Aquest congrés forma part del Pla 2018 de la Conselleria per a la participació i la formació del professorat valencià, conformat per nou congressos, que es duran a terme des de maig fins a novembre.

El Congrés d’Humanitats, Ciències Socials i Educació, organitzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, tindrà lloc els dies 1 i 2 de juny a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant.

El Congrés d’Humanitats, Ciències Socials i Educació té prop de 400 inscripcions i el seu objectiu és posar de manifest la importància i el valor de les humanitats dins del sistema educatiu valencià per a la formació de persones lliures, responsables i crítiques, involucrades en la construcció d’un món millor. A més, pretén promoure l’actualització científica, metodològica i didàctica i fer visibles, compartir i destacar les bones pràctiques educatives que tenen lloc a les aules valencianes.

Programa Durant les dues jornades del congrés les comunicacions estaran distribuïdes en un bloc general per a tots els assistents i altres específics, dividits per especialitats.

Les comunicacions generals aniran a càrrec de Joan Pagés Blanch, de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el títol ‘La didàctica de les CS i els seus reptes’; de Xosé Manuel Souto, de la Universitat de València, que participarà a la xarrada ‘Identitats escolars i l’espai geogràfic’; de Néstor F. Marqués, coordinador del projecte cultural en xarxa Antigua Roma al dia @antigua_roma, que parlarà de patrimoni virtual i divulgació cultural, i, finalment, Antonio Campillo Meseguer, de la Universitat de Múrcia, farà una comunicació amb el títol ‘El papel de la filosofía en la sociedad actual’.

Així mateix, en les comunicacions específiques d’etapa, cicle i especialitat, els assistents podran anar a un dels diversos blocs: Geografia i Història; Infantil i Primària, o Filosofia, Economia i Clàssiques.

Tota la informació sobre el congrés es pot consultar en: http://mestreacasa.gva.es/web/cefireambithis/congres.

A més del d’Humanitats, els sis congressos que el segueixen se centren en les àrees d’Educació en Ciències Socials; Plurilingüisme; Tecnologies de la Informació i la Comunicació; Ensenyaments Artisticoexpressius; Educació en Ciències, Tecnologia i Matemàtica; Formació de Persones Adultes, i Educació Infantil. La informació d’aquests congressos es pot consultar en: http://mestreacasa.gva.es/web/formaciodelprofessorat/congressos.

Formació del professorat curs 2017-2018 Cal recordar que la Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha ampliat els centres de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) de 9 a 18 centres de formació per al professorat valencià, 11 dels quals són territorials i 7 són específics de diversos àmbits de coneixement.

Aquest curs la plantilla de formadors als CEFIRE ascendeix a 224 persones, el doble que en 2015, i des d’aleshores s’ha ampliat el pressupost un 133 %, de manera que s’ha passat dels 9 milions d’euros invertits per l’anterior govern als 21 milions d’euros d’aquest curs.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre