Inicio Comunidad Valenciana Economia incrementa un 48% les ajudes als punts de recàrrega per a...

Economia incrementa un 48% les ajudes als punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

0


La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Ivace, donarà suport enguany a un total de 248 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, amb un total de 780.000 euros.

Aquestes ajudes s’emmarquen dins del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric elaborat per Ivace Energia i cal destacar que són un 48% superiors a les concedides el passat any 2017, en el qual es van subvencionarun total de 168 punts de recarrega elèctrics.

D’acord amb les dades de l’Ivace, els 248 punts estaran distribuïts en 138 estacions de recàrrega, la gran majoria d’elles d’ús públic, evitaran l’emissió a l’atmosfera de 2.100 tones de CO2 a l’any i al seu torn permetran anualment un estalvi de 664.000 de combustible.

De la totalitat dels punts subvencionats, 173 corresponen a projectes presentats per part dels ajuntaments, els quals rebran una ajuda del 80% del cost dels projectes.

En les xicotetes i mitjanes empreses, on l’ajuda és del 50%, l’Ivace donarà suport a 30 punts de recàrrega elèctrica i en les grans empreses, per a les quals la subvenció prevista és del 40%del cost, es recolzarà la instal·lació de 45 punts de recàrrega.

Del total dels punts de recàrrega que l’Ivace va a subvencionar un total de 15 són de recàrrega ràpida, que tarden 20 minuts en una recàrrega completa, 110 de recàrrega semirràpida, que necessiten al voltant de 2 hores per a la recàrrega i la resta correspon a punts de recàrrega normal. Els punts de recarrega d’aquest tipus necessiten 6-7 hores aproximadament per a realitzar a recàrrega.

Pla del Vehicle Elèctric La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha recordat que l’evolució cap a una mobilitat sostenible constitueix un dels eixos prioritaris de l’IVACE en matèria energètica, ja que «és el principal consumidor d’energia de la Comunitat Valenciana, el 40% de l’energia final, i amb la particularitat que pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants».

Per açò, ha insistit la directora, «la nostra estratègia passa doncs per impulsar les iniciatives que donen prioritat a les maneres de transport més netes i eficients i un dels principals punts en els quals es basa aquesta estratègia és el foment de la mobilitat elèctrica, per a açò hem elaborat el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega».

El pla estableix per a 2030 una quota de mercat del vehicle elèctric del 25% del total de vehicles venuts en el nostre territori. Al costat de l’objectiu d’implantació del vehicle elèctric, el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric arreplega també els objectius en matèria de la infraestructura de desplegament de recarrega.

Així, es contempla aconseguir per a 2030 un total de de 270 punts de recàrrega ràpida ( 30 minuts de temps necessari para la recàrrega del 80%) i 2.100 punts de recàrrega semirràpida ( entre una i dues hores per a la recarrega del 100%). La consecució d’aquests objectius porta associada una important disminució de de les emissions d’efecte hivernacle, que el Pla situa en 622.000 tones de CO2.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre