Inicio Comunidad Valenciana Cultura recupera la façana de l'església arxiprestal de Morella

Cultura recupera la façana de l'església arxiprestal de Morella

0

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han visitat els treballs de restauració que s’estan duent a terme a la façana de la basílica arxiprestal de Santa Maria de Morella.

Concretament, el treball de recuperació s’està practicant en el conjunt escultòric i arquitectònic en pedra de la porta dels Apòstols (S. XIV). La restauració permet descobrir elements arquitectònics que aporten informació sobre la història de l’edifici i del municipi.

El projecte el va iniciar al maig de 2017 la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, que s’encarrega de la seua execució i finançament. Prèviament a la redacció del projecte, l’IVCR+i ha fet un extens estudi d’investigació i intervenció referent a policromies, picapedreria, escultura i morters, així com l’alçament de les portades de l’església arxiprestal de Morella, dut a terme per l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València.

Amb aquesta actuació es pretén conservar i potenciar una lectura clara i comprensiva del projecte històric i constructiu de la porta amb l’anàlisi dels seus distints períodes històrics, per a interpretar-los correctament i valorar els aspectes espacials, volumètrics i constructius que la defineixen.

La intervenció que s’està duent a terme preserva els vestigis d’èpoques anteriors, i descobreix tot el que ha quedat ocult o mutilat per actuacions incorrectes o improvisades, a fi de conservar tota la seua història.

La intenció global del projecte és la de netejar i consolidar els paraments exteriors, restaurar els elements escultòrics i recuperar les restes de policromia existents en l’àmbit del projecte.

En la coberta es repararà i es conduiran les aigües pluvials correctament fins a la xarxa de sanejament, es protegiran les cornises amb revestiment per a evitar carbonatacions de la pedra.

L’obra s’ha contractat amb l’empresa Cyrespa per un import de 541.400,92 i es preveu que finalitze al desembre del 2018.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre