Inicio Comunidad Valenciana Cultura reconeix la col·lecció museogràfica permanent de Montanejos

Cultura reconeix la col·lecció museogràfica permanent de Montanejos

0


La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut la col·lecció museogràfica permanent de Montanejos pel valor històric, cultural i artístic de les peces que doten el municipi de nous recursos que reforcen la identitat i memòria d’aquest.

L’espai museogràfic es troba en un edifici de propietat municipal situat a l’avinguda de Baños, on s’ha instal·lat també l’oficina de turisme.

A la sala destinada a l’exposició, s’hi recullen peces de caràcter arqueològic que provenen majoritàriament dels jaciments de la Cova Negra i del Castell de la Viñaza, encara que també procedeixen d’altres llocs, com l’ermita de Santa Àngela, Las Clochas, Los Arcos i altres topònims de localitats limítrofes a Montanejos, com Puebla de Arenoso, Arañuel i Montán.

En total, 207 fragments aproximadament que s’agrupen en ceràmica, indústria lítica i fauna i malacofauna.

La col·lecció recull la història d’aquest poble que ha viscut de la riquesa que brindava el riu. Les restes trobades a la Cova Negra asseguren assentaments d’època neolítica i de l’Edat de Bronze, i al voltant del Castell de l’Alqueria s’han trobat objectes de l’època ibèrica.

L’Ajuntament i la fundació de Turisme de Montanejos han impulsat la col·lecció museogràfica, i ha rebut la col·laboració dels ciutadans que han cedit algunes de les peces que custodiaven a casa.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre