Inicio Comunidad Valenciana Cultura presenta el ‘Catàleg de foment lector’, que aglutina activitats relacionades amb...

Cultura presenta el ‘Catàleg de foment lector’, que aglutina activitats relacionades amb animació a la lectura

0


La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha presentat el ‘Catàleg de serveis, recursos i activitats a la lectura i foment lector’, que servirà de plataforma digital de projectes i activitats relacionades amb l’animació a la lectura.

En el marc de les jornades de Foment Lector 2018, Amoraga ha explicat que és una web que «dóna visibilitat als projectes dels professionals que es dediquen a l’animació de la lectura, en el qual poden oferir els seus serveis, però també recullen les experiències que es duen a terme als centres escolars o en associacions culturals».

Hi ha afegit que és una «eina fonamental de treball per a programar espectacles i activitats lectores i nova perquè mai abans s’havia aglutinat tanta informació de manera tan ordenada».

El ‘Catàleg de serveis, recursos i activitats a la lectura i foment lector’ ofereix informació sobre les activitats lectores dividides per les categories següents: exposicions, conferències, contacontes, tallers, teatre, concerts, rutes literàries, trobades amb autors i gestió de projectes.

Cada proposta és especificada amb les dades tècniques dels professionals que la realitzen, el públic destinatari, imatges i audiovisuals sobre el desenvolupament de l’activitat, la durada, l’idioma i el preu.

El ‘Catàleg de foment lector’ que ha elaborat la Fundació pel llibre i la lectura forma part d’una de les accions que recull el pla Llegim, Llegim, Llegim, que desenvolupa la Generalitat amb l’objectiu de revertir els baixos índexs de la Comunitat Valenciana.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha exposat que «el pla reuneix iniciatives per a fomentar la lectura i involucra a tots els sectors que estan relacionats amb aquesta: professionals de les biblioteques, d’editorials i llibreries, creadors i gestors culturals i docents i, per descomptat, l’Administració, tant des del punt de vista autonòmic com local i provincial».

Ha indicat que «està destinat a tots els segments de població i en tots els àmbits possibles, i presta una atenció especial a la infància i a la població amb més risc d’exclusió».

El Catàleg de serveis, recursos i activitats a la lectura i foment lector s’ha presentat en el marc d’unes jornades de professionals celebrades a la Universitat de València, la inauguració de la qual ha sigut a càrrec de la directora general de Cultura i Patrimoni; del vicerector de Cultura de la Universitat, Antonio Ariño, i de Dolors Pedrós i Ignacio Larraz, membres del patronat de FULL.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre