Inicio Comunidad Valenciana Cultura participa en les jornades 'Jaleo d'Hivern' de formació contínua en animació...

Cultura participa en les jornades 'Jaleo d'Hivern' de formació contínua en animació lectora

0

La Direcció General de Cultura i Patrimoni col·labora en les jornades ‘Jaleo d’Hivern’ de formació contínua en animació a la lectura que comencen demà a Las Naves de València i que estan promogudes per les Jornades d’Animació a la Lectura, Escriptura i Observació (Jaleo).

Les jornades estan obertes al públic en general però en especial als professionals de la docència i de les biblioteques, que són agents essencials en el foment d’hàbits lectors. El plantejament és crear un espai de formació contínua des del punt de vista del caràcter inclusiu de la lectura, l’art i la creativitat.

El dia 4 d’octubre s’inicien les jornades amb la conferència «Creativitat, poesia i llibres» a càrrec de l’escriptor Ramón Besora i amb la taula redona «On ets, poesia?» amb Begoña Pozo, professora de la Universitat de València, i Mar Benegas, especialista en literatura infantil i juvenil i directora de Jaleo.

El 13 de desembre, la poetessa i formadora infantil Mar Benegas oferirà la conferència ‘Parla la paraula: la formació de l’usuari infantil a les biblioteques’ i la taula redona ‘Dinamitzar biblioteques infantils: tot val?’ amb Néstor Mir, bibliotecari de la Biblioteca de València, i Pilar Sánchez, bibliotecària d’Aldaia.

El 21 de febrer, la conferència ‘Biblio(r)evolució: nous usos de la biblioteca escolar’ per part de la docent i investigadora Anna Juan, a la que li seguirà un debat sobre ‘Com engrescar i innovar a les biblioteques infantils’ amb Ximo Micó, mestre i bibliotecari escolar, i Alicia Sellés, presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de València.

L’últim dia serà el 4 d’abril, en el que Juanjo Oller, editor i il·lustrador de l’editorial Milimbo, parlarà sobre ‘L’educació visual de la infància i els nous formats de llibres’. En la taula redona ‘L’album il·lustrat com a eina educadora’, a més d’Oller, participaran Clara Berenguer, formadora i especialista en il·lustració, i Mar Benegas.

‘Jaleo d’Hivern’ està coorganitzat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni, Las Naves i el Cefire de Torrent, i hi col·laboren la UIMP, la Universitat de València i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de València.

Jaleo és un fòrum de reflexió sobre el foment de la lectura en la població infantil a través de la formació d’educadors, bibliotecaris i la família. La formació és un dels eixos d’actuació que es troba arreplegat en ‘Llegim Llegim Llegim’, el pla valencià per al foment del llibre i la lectura de la Generalitat.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre