Inicio Comunidad Valenciana Cultura participa en la primera jornada que uneix autisme amb art a...

Cultura participa en la primera jornada que uneix autisme amb art a Castelló

0


La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport participa en la primera jornada que uneix autisme amb art a Castelló i inclou activitats lúdiques relacionades amb les arts plàstiques i la música.

En la presentació han participat la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga; l’organitzadora, Yolanda Arnau, i el regidor de l’Ajuntament de Castelló José Luis López.

La directora general ha qualificat la I Jornada d’Autisme i Art «d’original i meravellosa experiència per a conscienciar que hi ha una realitat que afecta les famílies amb algun membre autista».

En la presentació de la jornada, que se celebrarà el dissabte 14 d’abril al Parc Ribalta de Castelló, la directora ha mostrat la col·laboració de la Generalitat en aquesta jornada «perquè tots podem disfrutar d’un dia festiu, creant art amb les nostres mans, amb la nostra imaginació, amb els nostres sentiments».

Així mateix, ha afegit que «com volem que a aquest dia de conscienciació amb l’autisme el seguisquen molts altres més, ens comprometem que les peces que facen els artistes plàstics formen part d’una exposició que s’inclourà en el circuit d’exposicions itinerants del Consorci de Museus».

La Jornada d’Autisme i Art ha programat activitats lúdiques per a tots els públics relacionades amb l’art amb tallers de pintura, música, construcció d’instruments, de xapes, taller d’emocions, de teràpia amb gossos, etc.

La jornada és una iniciativa organitzada per Yolanda Arnau, mare d’un xiquet autista que sempre ha afrontat amb optimisme la singularitat del seu fill, que ha demanat la solidaritat de més de 150 voluntaris i la col·laboració d’institucions i entitats.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre