Inicio Comunidad Valenciana Cultura inicia les obres de recuperació de les ruïnes arqueològiques de la...

Cultura inicia les obres de recuperació de les ruïnes arqueològiques de la Fonteta de Guardamar del Segura

0

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha iniciat la recuperació i la conservació de les ruïnes del conjunt arquitectònic de la Fonteta de Guardamar del Segura. És un projecte que permetrà al públic contemplar el conjunt d’aquestes ruïnes d’origen islàmic i fenici que han resistit al pas del temps.

El projecte persegueix la consolidació de les restes arquitectòniques recuperades amb metodologia arqueològica amb la finalitat de posar en valor, d’acord amb les previsions i el contingut del Pla director per a la conservació i la posada en valor dels jaciments arqueològics de Guardamar del Segura, Rábita Califal i la Fonteta (assentament fenici), que ha redactat la comissió mixta de seguiment, control i compliment del conveni entre l’Excel·lentíssima Diputació Provincial d’Alacant, la Fundació de la Comunitat Valenciana MARQ i l’Ajuntament de Guadarmar del Segura.

La proposta d’obrir-lo al públic per a visitar el conjunt arquitectònic i arqueològic que conté les restes del que va ser l’assentament fenici de la Fonteta i l’assentament islàmic de Rábita Califal de las Dunas de Guardamar del Segura ha de plantejar necessàriament intervencions arqueològiques, arquitectòniques i paisatgístiques en el lloc, que possibiliten la resolució de certs problemes detectats, així com els altres que es deriven dels serveis que han oferir-se al visitant.

Les actuacions previstes en les restes arquitectòniques d’època fenícia consisteixen en: desbrossada de vegetació i arbrat que hi ha sobre les fàbriques; actuació en murs consistent en neteja, rejuntada, reparació parcial, reconstrucció i elevació de la capa de sacrifici amb separació que indique l’obra nova; consolidació d’àrees adjacents, i formació de plataforma de fusta, connectada amb els passos que hi ha per a poder contemplar el conjunt.

A la zona de l’època islàmica s’actuarà sobre els murs: neteja, rejuntada, reparació parcial, reconstrucció i elevació de la capa de sacrifici amb separació que indique l’obra nova, tant amb maçoneries com amb tàpia, així com altres actuacions que deixe a exposició pública l’exhumació dels elements arqueològics.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Lorquimur SL per un import de 699.673 euros i per un termini d’execució de dotze mesos.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre