Inicio Comunidad Valenciana Cultura concedeix el Premi Lluís Guarner 2018 a Julia Sevilla Merino

Cultura concedeix el Premi Lluís Guarner 2018 a Julia Sevilla Merino

0

El Patronat Lluís Guarner, presidit per la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha acordat concedir, per unanimitat, el seu premi anual a Julia Sevilla Merino «pels seus mèrits professionals en l’àmbit dels drets constitucionals i la seua reconeguda trajectòria social a favor dels drets socials, dels moviments culturals i polítics que afavoreixen les polítiques d’igualtat i de promoció social de les dones».

La valenciana Julia Sevilla va estudiar Dret a la Facultat de València, en la qual es va llicenciar en 1962 i va fer el seu doctorat. Va ser professora del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració des de 1980 i en 1983 va ser nomenada lletrada de les Corts Valencianes.

Fundadora i presidenta de la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, forma part de la Federació Espanyola del Lobby Europeu de Dones (CELEM) i és fundadora i presidenta de la Xarxa Feminista de Dret Constitucional.

El seu treball investigador s’ha desenvolupat dins dels drets de la dona i la igualtat de gènere. Ha impartit nombrosos cursos, conferències, seminaris en universitats espanyoles i internacionals.

Julia Sevilla ha creat una nova manera de pensar i actuar en l’àmbit acadèmic que respon als principis democràtics de donar participació a les dones en condicions d’igualtat.

El premi s’entregarà a la primavera en un acte acadèmic a la Biblioteca Valenciana. El Patronat Lluís Guarner concedeix cada any un premi que porta el seu nom i que està dotat amb 15.025,30 euros la finalitat del qual és reconéixer la creació i traducció literàries en el camp de les humanitats, i aquest pot recaure en autors amb vincles especials amb la Comunitat Valenciana.

L’escriptor valencià Lluís Guarner va instituir com a hereva dels seus béns, a benefici d’inventari, la Generalitat Valenciana, la qual ha de destinar el producte d’aquests béns a l’establiment d’un premi, pensió o beca de finalitat cultural que ha de portar el nom de Lluis Guarner. Per a dur a terme les voluntats de l’escriptor, es va crear un patronat que aprova les bases i fa la convocatòria del premi.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre