Inicio Comunidad Valenciana Climent: 'La Comunitat Valenciana rebrà 35,7 milions d'euros per a ajudes a...

Climent: 'La Comunitat Valenciana rebrà 35,7 milions d'euros per a ajudes a l'eficiència energètica i a la mobilitat sostenible'

0

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que la Comunitat Valenciana rebrà enguany «un total de 35,7 milions d’euros del repartiment realitzat pel Ministeri per a la Transició Ecològica, per a ajudes a mobilitat sostenible i millora d’eficiència energètica en empreses».

El conseller ha mostrat la seua satisfacció i ha explicat que aquestes ajudes, que seran gestionades per l’Ivace, es repartiran en dues grans línies «que vénen a reforçar les que l’Ivace ja ve desenvolupant en aquests mateixos àmbits».

Així, es destinarà un total 4,7 milions d’euros per a fomentar la mobilitat sostenible, i segons ha recalcat el conseller, «el vehicle elèctric i la seua infraestructura de recàrrega, de forma molt especial».

Aquestes ajudes preveuen, entre altres, subvencions de 5.500 euros per a l’adquisició de vehicles elèctrics que, per al titular d’Economia, «complementaran perfectament» les ajudes que concedeix actualment l’Ivace per a l’adquisició de vehicles elèctrics de servei públic, dotades amb 6.000 euros.

També s’atorgaran ajudes per a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica i per a la promoció de sistemes públics de bicicletes.

Podran accedir a aquestes ajudes tant les persones físiques com professionals autònoms, comunitats de propietaris, empreses privades, entitats locals i les entitats públiques.

Pel que fa a les ajudes per a l’eficiència energètica, la Comunitat Valenciana rebrà un total de 31 milions d’euros per a impulsar actuacions d’eficiència i estalvi d’energia per a xicotetes, mitjanes i grans empreses.

Aquests fons permetran reforçar les subvencions que Ivace Energia ve desenvolupant. En aquest sentit, cal recordar que l’Ivace ja compta amb línies de suport tant per a la mobilitat sostenible, com per a l’eficiència energètica en les empreses. De fet, està previst que es publiquen les convocatòries per a aquestes línies a principis de març, i comptaran amb un pressupost de 5,8 milions d’euros.

A aquestes convocatòries, ha subratllat el conseller, «s’afegiran ara noves, dotades amb els recursos econòmics del Ministeri». La previsió és que la publicació d’aquestes ajudes estiga llesta per a abans de l’estiu.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre