Inicio Comunidad Valenciana Climent: ‘A l’agost començarà a funcionar la subestació Bastá després de deu...

Climent: ‘A l’agost començarà a funcionar la subestació Bastá després de deu anys de reivindicacions per la saturació elèctrica de la Foia de Castalla’

0


El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que «les obres de construcció de la subestació elèctrica ST Bastá, situada en el polígon industrial de la Foia de Castalla, finalitzaran el pròxim mes de juny, de manera que per al mes d’agost podrà estar operativa».

Climent, junt la directora general del Ivace, Júlia Company, alcaldes de la zona i representants de l’empresa Iberdrola han visitat les obres de construcció de la infraestructura elèctrica, la inversió de la qual ascendeix a 5,5 milions d’euros.

Durant la visita, el conseller ha mostrat la seua satisfacció i ha subratllat que «la necessària ampliació de la potència elèctrica de la zona per a permetre el desenvolupament industrial de la Foia de Castalla, va ser un dels primers compromisos i objectius que ens marquem en arribar a la conselleria d’Economia d’Economia Sostenible».

«Amb l’engegada d’aquesta infraestructura energètica donem resposta a una situació que portava deu anys bloquejada solucionar una reivindicació històrica del empresariat d’aquesta comarca alacantina», ha afegit.

Cal destacar la gestió personal del conseller per a desencallar i agilitar al màxim aquest projecte que estava paralitzat des de 2012 i que al seu judici «és d’urgent necessitat per a solucionar la problemàtica que presenta la xarxa de distribució elèctrica de la Foia de Castalla i que perjudica de forma especial a les empreses i indústries de la zona impedint el seu creixement».

Per a Climent, «es tracta d’un projecte vital per al desenvolupament industrial davant la situació actual de saturació i la falta de potència suficient en l’alimentació elèctrica».

Projecte elèctric de la Foia de Castalla Cal recordar que, amb l’objectiu d’evitar complicacions tècniques i mediambientals, així com reduir els costos econòmics per al sistema elèctric, es va acordar la construcció de dues subestacions elèctriques, denominades *ST Castalla, de 220 kV, i ST Bastá (antiga ST Castalla), de 132 kV.

En aquest sentit, al costat de la ST Bastá, així mateix, se segueix avançant en la tramitació de la subestació Castalla (situada en el terme municipal de Castalla entre la CV-811 i la CV-80) i consensuant temes d’implantació amb Iberdrola i Xarxa Elèctrica d’Espanya.

Referent a açò, el titular d’Economia ha posat l’accent que el projecte d’aquesta subestació, que permetrà solucionar la saturació elèctrica de la zona a llarg termini, ja està en la Conselleria d’Economia Sostenible.

Fins a hui, la Foia de Castalla es proveeix de la subestació elèctrica d’Ibi. En els últims anys, l’elevat creixement de la demanda elèctrica associat fonamentalment al sector industrial, ha provocat problemes de saturació el que obliga a haver de construir noves infraestructures elèctriques dotant-les de major capacitat i donar així donar resposta a la saturació existent i la falta de potència suficient en l’alimentació elèctrica.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre