Inicio Comunidad Valenciana Cebrián subscriu un conveni amb Fundem per a regular l'ús de la...

Cebrián subscriu un conveni amb Fundem per a regular l'ús de la Finca de l'Albarda i impulsar el seu valor de conservació mediambiental

0


La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha subscrit un conveni de col·laboració amb la Fundació per a la Conservació de la Fauna Mediterrània (Fundem) per a establir una regulació de l’ús de la Finca l’Albarda i amb l’objectiu de que l’Administració autonòmica puga dur a terme tasques d’interpretació del patrimoni natural en aquesta dotació, propietat de l’agrupació.

Al document, en la signatura del qual ha estat present el president de la fundació, Enrique Montoliu, s’autoritza a la Conselleria, de forma gratuïta, l’ús de gran part dels espais de la finca, per a la realització de reunions i esdeveniments de caràcter científic i cultural: congressos, reunions de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgó, reunions tècniques, cursos d’educació ambiental, així com tasques d’interpretació i formació per a equips tècnics.

A més, la Generalitat es compromet a prestar assessorament tècnic en les accions de conservació dutes a terme per l’organització, i també a establir un pla conjunt de tractament de llavors i de plantes en col·laboració amb el Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal de la Conselleria, per a introduir-les posteriorment a aquest jardí mediterrani. D’aquesta manera es pot convertir en un aparador de biodiversitat de la flora valenciana.

De la mateixa manera, l’Administració autonòmica es compromet a utilitzar el jardí de l’Albarda per a introduir, sota la protecció de Fundem, la major quantitat possible de fauna autòctona per a la seua reproducció i posada en llibertat.

La Finca de l’Albarda és una instal·lació situada al terme municipal de Pedreguer i, en concret, dins del àmbit territorial del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals del Montgó.

La dotació, composta per un jardí mediterrani amb una superficie aproximada de 50.000 metres quadrats en el qual s’inclouen un gran nombre d’espècies autòctones valencianes, está destinada principalment a la demostració de noves tècniques de jardineria, sempre d’acord amb criteris de conservació dels recursos i de potenciació d’espècies pròpies de la Comunitat.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre