Inicio Comunidad Valenciana Cebrián: ‘Les empreses valencianes del sector reafirmen la seua capacitat per a...

Cebrián: ‘Les empreses valencianes del sector reafirmen la seua capacitat per a situar-se en els mercats més exigents i en els segments de consum més selectes’

0

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha mantingut contactes amb representants de les empreses de Comunitat Valenciana presents en el 32 Saló de Gourmets, després de participar en la inauguració del certamen en Ifema Madrid.

Elena Cebrián ha constatat “novament la capacitat de les empreses valencianes del sector per a situar-se en els mercats més exigents i en els segments de consum més selectes, en una àmplia gamma de productes que va des dels més tradicionals fins a les últimes innovacions en alimentació, sabors, textures o preparació, tots ells d’alta qualitat”.

La consellera ha visitat l’estand que la Generalitat Valenciana té en este certamen líder del producte delicatessen a Espanya, al temps que una de les fires internacionals més importants en la seua especialitat. En les instal·lacions de la Conselleria està presents 30 empreses, que compten amb espai per a presentar les seues novetats i mantindre reunions de treball amb clients potencials. En total, la Comunitat Valenciana està representada per 43 empreses, 13 de les quals acudixen amb estand propi.

Com a punts forts dels productes valencians presents en la fira, Cebrián ha destacat “la diferenciació per mitjà de la creativitat i la busca del l’originalitat, així com el reforç de la identitat i la connexió amb el territori”. Ha subratllat el suport que des de la Generalitat es dóna a la difusió d’estos valors, “que a més han de sustentar-se en la innovació i en la promoció, perquè els nostres productes siguen més coneguts, valorats i demandats”.

Qualitat diferenciada En la 32 edició del saló Gourmets tornen a donar-se cita diferents figures de qualitat agroalimentària diferenciada de la Comunitat Valenciana com són el Consell Regulador de la DOP d’Alacant i el Consell Regulador de les Begudes Espirituoses Tradicionals d’Alacant (Anís Paloma de Monforte del Cid, Aperitivo Café d’Alcoi, Herbero de la Serra de Mariola i Cantueso Alicantino).

Junt amb la Conselleria d’Agricultura participa també en la fira el Centre de Turisme (CDT) amb activitats pròpies com ‘showcookings’ o degustacions. La consellera ha apuntat que “la qualitat dels productes i la cultura gastronòmica es reforcen mútuament, i contribuïxen a la qualitat i diversitat de la nostra oferta turística”.

Entre els productes valencians presents destaca l’oferta de fumats, delicatessen de peixos i mariscos, vins i begudes espirituoses, mel orgànica, olis, patés, formatges, arròs, xocolates i torrons artesans, coques, massapans i rovells, cuinats de pasta, congelats d’alta qualitat, productes de forn com a galletes salades i tostas artesanals, rosquilletes valencianes, panets especials i diferents tipus d’aperitius.

A més, també es pot trobar oli d’oliva verge de qualitat, plats preparats d’alta cuina, melmelades i confitures artesanals, conserves ecològiques i artesanes, formatges tradicionals, fruites dessecades, deshidratats i productes enfornats típics valencians.

Es tracta de produccions locals que presenten unes característiques pròpies i diferencials vinculades al concret àmbit geogràfic i a la forma tradicional de la seua elaboració, constituint, en tots els casos, ferramentes indispensables per a un desenvolupament rural sostenible, creant un vincle de confiança entre el consumidor, el producte, el lloc d’on és originari i les persones que allí viuen i ho produïxen.

Com a complement al certamen i amb l’objecte de captar l’atenció dels visitants professionals, s’han organitzat nombroses activitats, com el Concurs de Talladors de Pernil, el Campionat de Sommeliers i d’Obridors d’Ostres, un campionat dels millors formatges de 2017, ‘showcookings’, etc., a més d’una sèrie de tallers per a xiquets que tenen com a finalitat ensenyar-los la cultura gastronòmica que els rodeja i descobrir-los els beneficis d’una dieta equilibrada. També s’atorgaran diferents premis.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre