Inicio Comunidad Valenciana Castelló acull la segona de les trobades de cloenda de Primària de...

Castelló acull la segona de les trobades de cloenda de Primària de 'Pilota a l'escola'

0


El Complex Sindical de Castelló ha acollit la segona trobada de cloenda de Primària del programa ‘Pilota a l’escola’ 2018-2019, que organitza la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport juntament amb la Federació de Pilota Valenciana.

En aquesta segona de les trobades de cloenda del programa ‘Pilota a l’escola’, han participat 665 alumnes que pertanyen a 3 col·legis de Castelló. En concret, es tracta de els centres CEIP Pare Vilallonga, CEIP Don José Alba, CEIP Illes Columbretes, CEIP Sanchis Yago, CEIP Palància, Nou Pedro Alcázar, CEIP Errando Vilar, CEIP Grangel Mascarós, CEIP La Mediterrània, CEIP Palmerar, CEIP Juan G. Ripollés, Maestro Carlos Selma i finalment el CEIP Miralcamp.

II Jornada de Competició de Secundària de Pilota a l’Escola Així mateix aquest dimarts ha tingut lloc al Poliesportiu Municipal de Canals la II Jornada de Competició de Raspall de Secundària de Pilota a l’Escola. En aquesta jornada han participat 120 joves que pertanyen a 20 equips de 5 instituts de secundària. En concret es tracta dels centres IES Consuelo Aranda d’Alberic, IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga, IES Càrcer de Càrcer, Col·legi Hernández de Villanueva de Castellón i l’IES Claret de Xátiva.

‘Pilota a l’escola’ acosta el esport més representatiu de la Comunitat a les escoles valencianes. Els objectius d’aquest programa són: fomentar l’esport en edat escolar, reivindicar la pilota com a part fonamental del nostre patrimoni cultural, i fer que l’alumnat valencià s’acoste al seu entorn més immediat i vertebrar el territori a través de la pilota.

‘Pilota a l’escola’ 2018-2019 En l’edició de ‘Pilota a l’escola’ 2018-2019 participen més de 500 centres educatius.

El període de sessions de ‘Pilota a l’escola’ per a primària es va iniciar el mes de novembre passat i finalitzarà a la fi de maig. Així mateix, les pròximes jornades de cloenda d’aquesta edició tindran lloc a Santa Pola el 5 de març, a Elx el 21 de març, a Benidorm el 2 d’abril, a Canals l’11 d’abril, a Xeraco el 7 de maig, a Massalfassar el 16 de maig i, finalment, a Piles 22 de maig.

En el programa de secundària hi ha una primera fase intracentres en la qual cada centre organitzarà una competició per a triar els 4 equips que participaran en la fas següent. Posteriorment, hi haurà una fase intercomarcal, que tindrà lloc entre febrer i abril, en la qual participaran els equips dels centres guanyadors de la fase anterior. El 9 de maig tindrà lloc la fase final en la localitat de Massalfassar.

El programa té un portal web que ofereix informació detallada, així com un formulari d’inscripció, enllaços d’interés i un espai per als docents, a més d’un vocabulari de pilota valenciana. Així mateix, disposa d’un apartat dedicat a la competició entre els centres escolars, i també té material gràfic i vídeos, tot això relacionat amb el món de la pilota valenciana.

Per a més informació: consultar ací

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre