Inicio Comunidad Valenciana L’Institut Valencià de Cultura ha presentat el Torneig de Dramatúrgia Valenciana

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat el Torneig de Dramatúrgia Valenciana

0

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat el Torneig de Dramatúrgia Valenciana, que enfrontarà huit dramaturgs i dramaturgues de Castelló, València i Alacant i que se celebrarà entre el 21 de maig i el 12 de juny a les tres capitals.

L’Institut Valencià de Cultura impulsa així a tot el territori valencià aquesta emocionant i addictiva activitat nascuda dins del prestigiós Festival Temporada Alta de Girona fa 7 anys, de la mà del dramaturg Jordi Casanovas, i que en 2016 i 2017 va organitzar a València Creador.es.

Els púgils de l’edició 2018 seran: Josi Alvarado, Pascual Carbonell, Jerónimo Cornelles, Paula Llorens, Adrián Novella, Javier Sahuquillo, Ruth Sancho i Núria Vizcarro. A més, comptarà amb l’actor i dramaturg Xavo Giménez com a mestre de cerimònies.

Durant el torneig els huit participants s’enfrontaran per parelles, per mitjà de dos textos de quaranta minuts llegits per dos actors/actrius professionals, en un ring de boxa. El públic és qui votarà l’obra vencedora d’un emocionant torneig amb quarts de final, semifinals i una gran final que se celebrarà al Teatre Rialto de València en el marc del Festival Tercera Setmana.

Segons Roberto García, director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura: “Aquesta activitat, que mescla emoció, humor, tensió i passió, és una eina perfecta per a visibilitzar la dramatúrgia viva valenciana entre un públic ampli. A més, les dramaturgues i dramaturgs conformen un grup paritari, intergeneracional i vertebrador pel fet d’haver-hi autors de tot el territori. El Torneig de Dramatúrgia Valenciana representa la culminació d’una temporada en què, des de l’Institut Valencià de Cultura, hem fet un gran esforç de suport i visibilització de la dramatúrgia viva valenciana a través de les produccions pròpies, l’exhibició i tota una sèrie de projectes paral·lels com el laboratori de dramatúrgia Insula Dramataria Josep Lluís Sirera o els clubs de lectura teatral”

Per al Torneig de Dramatúrgia Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura compta amb la col·laboració de Fundació SGAE, Sala OFF i Creador.es.

Fases del Torneig

El 21 de maig se celebraran els quarts de final d’Alacant al Teatre Arniches, on s’enfrontaran els dos autors alacantins: Pascual Carbonell i Josi Alvarado. A Castelló, els quarts de final se celebraran el 23 de maig al Teatre Principal, on s’enfronten les dues autores castellonenques: Núria Vizcarro i Ruth Sancho. Els quatre autors valencians, Adrián Novella, Javier Sahuquillo, Jerónimo Cornelles i Paula Llorens, s’enfrontaran en quarts de final els dies 29 i 30 de maig a la Sala Off.

Les semifinals es disputaran al Teatre Rialto els dies 2 i 3 de juny i la gran final el 12 de juny en el mateix teatre en el marc del Festival Tercera Setmana.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre