Inicio Catalunya / Cataluña Les classes virtuals a les universitats començaran a partir de dijous

Les classes virtuals a les universitats començaran a partir de dijous

0

La mesura, que s’allargarà fins al 30 d’octubre, vol contribuir a contenir l’índex de contagi per COVID-19.


El Govern i les 12 universitats catalanes han acordat avui passar a format virtual la docència teòrica presencial entre els dies 15 i 30 d’octubre, ambdós inclosos. A partir de de dijous, totes les universitats de Catalunya, públiques i privades, adaptaran les classes teòriques que estiguin fent de manera presencial a un escenari de virtualitat.

Amb aquesta decisió s’ha fixat el calendari per aplicar la petició de Salut Pública de reduir l’activitat presencial als campus universitaris per contribuir a contenir l’índex de contagi per COVID-19 mitjançant la rebaixa de la mobilitat de la comunitat universitària.

La resta d’activitats acadèmiques de les universitats es mantindran continuant amb les mesures de protecció pertinents. La presència del personal docent i d’administració i serveis s’adequarà a les necessitats que l’activitat de les universitats determini.

En l’informe de l’Agència de Salut Pública es reconeix l’esforç que estan fent les universitats i el compromís de la comunitat universitària amb el seguiment i el compliment de les mesures de seguretat adoptades. En aquest sentit, es reitera que les universitats són segures i que l’objectiu de reduir temporalment la docència presencial és aconseguir la disminució de l’activitat induïda, com és el cas de la mobilitat de les persones.

Model híbrid de docència des de l’inici del curs

Les universitats catalanes han dut a terme un esforç per poder iniciar el curs acadèmic 2020-2021 amb el seguiment i compliment de totes les mesures adoptades per garantir que l’activitat presencial sigui segura. En previsió de l’índex de contagi per la COVID-19 a Catalunya, s’ha dissenyat un model híbrid de docència que es va adaptant en funció de l’evolució de la pandèmia.

Aquest model forma part de l’acord a què van arribar el Govern i les universitats el passat mes de juny que ja preveia adaptar el curs acadèmic actual a les necessitats de cada moment, seguint les recomanacions de les autoritàries. En aquest sentit, les universitats s’han posat a disposició de les autoritats sanitàries per a l’adopció, si s’escau en el futur, de noves mesures de contenció de la pandèmia.

S’ha dissenyat un model híbrid de docència que es va adaptant en funció de l’evolució de la pandèmia

Más información

Nota de prensa . Abrir en una nueva ventana.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre