Inicio Catalunya Girona Una obra que apel·la a la responsabilitat personal davant la problemàtica de...

Una obra que apel·la a la responsabilitat personal davant la problemàtica de la immigració obre la 18a edició del FITAG

0


El FITAG ha aixecat el teló de la 18a edició amb l’estrena al Teatre Municipal de Girona d’Europa, un musical en català i anglès que suscita una reflexió sobre Europa com a terra promesa, sobre les persones que arrisquen la vida creuant la Mediterrània per arribar-hi i sobre l’actitud que tots nosaltres podem prendre davant d’aquesta situació. L’obra ha estat interpretada per la companyia Preludi de Cassà de la Selva Cor i Cràdula Teatre de Girona. Martí Peraferrer, director del festival, ha estat l’encarregat de fer-ne la presentació, i hi han assistit nombroses autoritats com Fermí Santamaria, president accidental de la Diputació; Narcís Sastre, regidor de l’Ajuntament de Girona; Albert Bramon, subdelegat del Govern de l’Estat, i Ma Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya.

El FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona), té lloc fins dissabte i, durant aquests dies, un total de trenta companyies de diferents estats (Argentina, Bèlgica, Brasil, Cuba, l’Estat espanyol, Itàlia, França, Marroc, Mèxic i Xile) representen trenta-quatre espectacles a Girona i deu espectacles més a Campdevànol, Figueres, Llançà, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Jordi Desvalls, Sant Pere Pescador i Vidreres. Dos d’aquests espectacles són coproduccions del FITAG: una entre Catalunya i el Marroc (Exercices sur la liberté, que va ser preestrenada diumenge passat a la sala La Cate de Figueres) i una altra entre Andalusia i Catalunya (Los Francisquitos).

Enguany el FITAG s’emplaça en diferents espais de la ciutat de Girona: l’Auditori Josep Viader i el pati de la Casa de Cultura, el pati de les Magnòlies de la Delegació Territorial de la Generalitat a Girona, el Centre Cultural La Mercè, el Teatre Municipal, la Sala La Planeta, el cinema Truffaut i el pati del CaixaForum. Seguint amb la línea de l’any passat, també s’ha programat el FITAG als Barris, amb l’objectiu d’ampliar l’àmbit d’actuació del festival a la ciutat de Girona. Es farà demà al matí al barri Pla de Palau – Sant Pau, que es convertirà, amb la complicitat de l’Associació de Veïns, en l’escenari d’aquesta programació.

A més, té lloc el FITAG Terrassa de Nits (des d’avui fins a dissabte), amb una proposta nocturna, distesa i agradable, al pati de la Casa de Cultura, dintre d’un espai escènic informal i desenfadat. Així mateix, com cada any, el festival continuarà apostant per les propostes escèniques de FITAG El Galliner (de dimecres a dissabte), un espai on els alumnes d’aquesta escola podran presentar les millors propostes dels Distrets (muntatges breus creats pels alumnes) d’aquest curs.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre