Inicio Catalunya Girona Un total de 84 artistes de 12 països participaran en la novena...

Un total de 84 artistes de 12 països participaran en la novena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or

0


L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del festival, Genís Matabosch, n’han presentat aquest matí la programació artística

En el seu tercer any a Girona, el certamen es consolida com el major esdeveniment circense de l’Estat i revalida la seva posició entre els cinc majors festivals de circ del món

 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del festival i de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, han presentat aquest matí la programació artística de la novena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or. L’esdeveniment tindrà lloc per tercer any consecutiu a Girona, del 13 al 18 de febrer, en un envelat de circ instal·lat especialment per a l’ocasió al camp de Mart del parc de la Devesa. 

Aquesta novena edició comptarà amb la presència de 84 artistes provinents de 12 països diferents, fet que consolida el festival com el major esdeveniment circense de l’Estat i revalida la seva posició entre els cinc majors festivals de circ al món.

«El Festival Internacional del Circ és una proposta artística inusual i extraordinària, amb una qualitat que trenca estereotips associats a l’art circense. A més, no només té un retorn econòmic indiscutible, sinó que també destaca pel retorn social, ja que el festival s’apropa a tots els públics amb una fórmula diferent a la d’altres propostes culturals», ha ressaltat l’alcaldessa Marta Madrenas. Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació Albert Piñeira ha assenyalat que «ja podem afirmar amb rotunditat que el circ ha superat el repte de consolidar-se a Girona i fer-se un lloc en la seva nodrida agenda cultural. L’any passat, hi va haver una ocupació del 94,8 % en el festival. Ens trobem davant un espectacle intergeneracional i de gran qualitat, amb actuacions mai vistes prèviament a Europa».

 

La novena edició del festival commemorarà el cinquantè aniversari de l’arribada de la primera companyia de circ rus a casa nostra (1970-2020) i, per aquest motiu, deu de les vint-i-quatre atraccions que es podran veure el mes de febrer provindran de Rússia. Alguns dels artistes que passaran per Girona en el marc de l’esdeveniment seran Vladimir Ivanov (Bielorússia), amb el rola-rola aeri; Maxim & Ruslana (Ucraïna), amb el pal aeri; Luis Gerardo Cuevas (Mèxic), amb malabars; Wesley Williams (els Estats Units), amb monocicle; Duo Dadiva (Cuba), amb acrobàcies al damunt del rola-rola; la Troupe Sherbakov (Rússia), amb un número de malabars en grup (Rússia); Jump’n’Roll (Rússia), amb planxa coreana; el Trio Poselskii (Rússia), amb barra russa, el Duo Mikhailova (Rússia), amb teles aèries; l’Anhui Acrobatic Troupe (la Xina), i la Yinchuan Acrobatic Troupe (la Xina). 

«Amb la programació de números de circ inèdits al món i la posada en marxa ara fa un any del Circus World Market, el festival s’ha convertit en l’aparador del circ europeu i en un lloc de trobada de programadors d’espectacles circenses de tot el món», ha destacat Matabosch.

Tal com es va anunciar el mes de maig passat, una de les principals novetats de l’edició d’aquest any serà la desaparició dels quatre grans suports interiors de l’envelat, que se substituiran per arcs exteriors gegants que sostindran la instal·lació des de fora i permetran una visibilitat de 360 graus. Coincidint amb el festival, tindrà lloc al Palau de Fires de Girona la segona edició del Circus World Market. A més, un cop més, el festival augmentarà el nombre de localitats disponibles i arribarà a les 38.400: 2.400 butaques en cadascuna de les setze representacions que s’han programat.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre