Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona S’inaugura l’exposició de la desena edició de la Biennal d’Art de Girona

S’inaugura l’exposició de la desena edició de la Biennal d’Art de Girona

0


Aquesta tarda, a la Casa de Cultura de Girona, s’ha dut a terme la inauguració de l’exposició de la X Biennal d’Art. A l’acte hi ha participat el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira; el director en funcions de la Casa de Cultura de Girona, Lluís Freixas; la representant del jurat de la X Biennal d’Art de Girona 2019, Lluïsa Faxedas, i l’autora de l’obra In Limbus Melita, guanyadora d’aquesta edició de la Biennal d’Art, Roser Caminal.

L’exposició, que es podrà visitar fins al 22 de febrer del 2020 a la mateixa Casa de Cultura, exposarà tant l’obra guanyadora com les deu peces seleccionades de la convocatòria de 2019: Segon intent, Albert Gironès; La integridad del discurso, Marla Jacarilla; Falsa línea del horizonte, Llorenç Ugas; Entre la resistència i la veracitat, Jordi Mitjà; Fer veure, Irene Visa; Spanish Chronovisor, Simon Contra; Altres principis de traçabilitat, Azahara Cerezo; La pletera 13.05.2015 (tríptic), Jordi Morell; Acords visuals, Xavi Bové, i Pedregós, Isabel Banal.

El vicepresident Albert Piñeira ha comentat que es tracta d’un conjunt de peces que «construeixen un espai artístic fruit de l’experiència creativa i l’experimentació dels autors», les quals, mitjançant «la crítica i la reivindicació», faran reconsiderar «el món en què vivim» i plantejar «noves fórmules de transformació de la nostra societat». A més, ha volgut destacar que des de la Diputació de Girona «estem molt satisfets amb l’evolució de la Biennal d’Art», que «ens dona una instantània del moment artístic present» i que enguany mostrarà «l’evolució artística al llarg de dues dècades».

Amb motiu de la desena Biennal d’Art, en l’exposició també es podrà veure una retrospectiva dels primers premis de les edicions anteriors. Les obres que es presenten en aquesta retrospectiva són: Boix, d’Àlex Nogué (2017); Ab Intra – Conjunt 1, de Quico Estivill (2015); 16 bales per a l’Assemblea Democràtica d’Artistes de Girona, de Manel Bayo (2013); La Tina diu que el cel està dividit, de Job Ramos (2010); Valor #1: La inculcación / Valor#1: Desvanecer, de Núria Güell (2008); L’atzavara, de Xavier Escribà (2006), i  El dins per veure, de Pep Aymerich (2006). Finalment es mostren les obres de les tres primeres edicions, dels artistes Gabriel (1989), Begoña Egurbide (1991) i Pedro Saralegui (1993).

Un altre aspecte d’aquesta X Biennal d’Art és la incorporació d’algunes novetats de caràcter eminentment tècnic. D’una banda, s’ha creat un nou premi per a un projecte de realització artística que s’executarà per presentar-se en l’exposició de la convocatòria següent. L’objectiu és que l’artista obtingui suport des del primer moment i no s’hagi d’autofinançar. I, d’altra banda, s’ha obert la participació a artistes procedents de qualsevol indret del territori català.

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre