Inicio Catalunya / Cataluña Girona / Gerona   Reunió extraordinària amb el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Gironès pel...

  Reunió extraordinària amb el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Gironès pel temporal Gloria

0


 

Segueixen les trobades amb els diferents consells d’alcaldes del territori

 

Seguint amb les trobades amb els consells d’alcaldes, la Diputació i la Generalitat s’han reunit avui amb el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Gironès. La reunió del Consell del mes de gener ha estat de caràcter extraordinari i ha tingut com a eix principal l’estimació dels danys causats per la tempesta Gloria als municipis del Gironès.

El primer consell de l’any ha estat nombrós. L’acte ha estat presidit pel president del Consell Comarcal del Gironès, Quim Roca, i el vicepresident, Marc Puigtió, juntament amb el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l’alcaldessa de Girona,  Marta Madrenas; el delegat del Govern, Pere Vila; el secretari general d’Agricultura, David Mascort; el director dels Serveis Territorials del Departament de la Presidència a Girona, Raül Morales; el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta; el director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a Girona, Josep Pere Polanco; la directora dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Girona, Elisabet Sánchez; el responsable de la Demarcació Territorial de Girona de l'Agència Catalana de l'Aigua, Alexandre Rocas, i el director dels Serveis Territorials a Girona, Pere Saló.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha posat especial èmfasi en les tasques de coordinació que es van portar a terme durant els dies que va durar l’emergència i ha afegit que «la voluntat és ajudar i continuar amb aquesta tasca de coordinació en la gestió dels efectes del temporal».

El president del Consell, Quim Roca, ha començat amb un agraïment a tots els serveis d’emergència, serveis de seguretat, voluntaris i entitats i serveis que durant els dies d’afectació del temporal van actuar ràpidament i eficientment per pal•liar-ne els efectes. Uns efectes, ha dit, «que tindran un impacte en el territori durant molt de temps». Alhora, ha destacat que avui era un dia important per fer balanç de tot el que va passar, per aprendre d’uns moments difícils que es poden repetir. Cada vegada hem d’estar més preparats.

El delegat del Govern, Pere Vila, ha comentat que afronta aquesta trobada des d’una base crítica però positiva. I en relació amb la gestió posterior del temporal, ha explicat que està a l’expectativa sobre quins paquets de mesures s’aprovaran finalment per ajudar a pal•liar els desperfectes, i quan es produirà. Alhora, ha destacat la intenció ferma de les institucions supramunicipals d’abordar la tornada a la normalitat com més aviat millor.

El responsable de la Demarcació Territorial de Girona de l'Agència Catalana de l'Aigua, Alexandre Rocas, ha destacat que la prioritat número u és recuperar la capacitat hidràulica de les lleres; treure les branques, els arbres morts i els que dificulten el pas de l’aigua per les lleres, i paral•lelament, i a mesura que els ajuntaments van inventariant actuacions puntuals, resoldre també els punts de pas de l’aigua fora de les lleres.

En una primera estimació s’han valorat els danys causats per la tempesta Gloria en els municipis del Gironès al voltant d’una xifra aproximada de set milions cinc-cents mil euros (7.500.000 €). Els municipis més afectats són Girona (3,3 M), Sant Gregori (1 M aprox.), Salt (452.000 €), Sant Julià de Ramis (295.000 €), Bescanó (307.000 €), Cervià de Ter (373.000 €) i Sarrià de Ter (218.000 €).

La trobada ha continuat amb l'exposició de les inquietuds i de les diferents experiències viscudes durant els dies del Gloria, i amb la formulació de diferents qüestions que han dirigit als responsables.

 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre