Inicio Catalunya Girona Pere Maluquer assisteix a la conferència sobre la connexió ferroviària entre París...

Pere Maluquer assisteix a la conferència sobre la connexió ferroviària entre París i Barcelona en l'horitzó 2025

0


El diputat Pere Maluquer ha assistit a la conferència sobre la connexió ferroviària entre París i Barcelona en l’horitzó 2025, organitzada per Ferrmed a Brussel·les.

En aquesta conferència, s’ha tractat sobre els avantatges d’aquesta connexió ferroviària París-Barcelona, tant des del punt de vista del transport de passatgers com de mercaderies. S’han considerat totes les obres planificades (de reparació i adaptació de les línies actuals i de construcció de les noves línies i estacions de passatgers programades, així com les connexions amb les terminals clau de mercaderies de la xarxa ferroviària mediterrània francoespanyola) completament acabades, per tal que els trànsits potencials actuals puguin arribar a ser una realitat palpable el 2025.

Pere Maluquer assenyala que és important des del punt de vista de la supressió de barreres transfrontereres als colls d’ampolla de la Tor de Querol, el Pertús i Portbou.

En la reunió s’ha posat el focus en la necessitat de connectar l’aeroport de Girona amb la ciutat i Barcelona per fer-lo més competitiu. Tot això pot tenir un gran impacte des del punt de vista socioeconòmic i ambiental, comenta el diputat.

En la jornada sobre «Millorament del transport ferroviari entre Montpeller, Tolosa de Llenguadoc i Barcelona», que va tenir lloc el mes de gener a Girona, el president Miquel Noguer ja va destacar que «el Corredor Mediterrani té una importància transcendental per a tot el continent però és estratègic per potenciar les sinergies que existeixen, i les que es poden crear, entre la Catalunya del Sud i la del Nord». L’espai entre Barcelona i Montpeller i Tolosa és fonamental, va dir Miquel Noguer, per garantir un creixement regional que té una potència econòmica, tant industrial com turística, extraordinària: «La creació d’un eix de centralitat transfronterer en l’àmbit català-occità-pirinenc no serà possible sense unes línies de transport ràpides i que donin garanties als usuaris en els desplaçaments locals».

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre